Foto: LETA

Ar raibu un daudzveidīgu programmu dažādām paaudzēm un gaumēm sestdien, 17. augustā, nosvinēta Rīgas 823. dzimšanas diena.

Rīdziniekiem un galvaspilsētas svinību viesiem visas dienas garumā tika piedāvāti gan dažādi koncerti un izrādes, gan ielu muzicēšana un atrakcijas.

Svinību programmā Vecrīgā pirmo reizi tika realizēti Rīgas garšas svētki, kuros varēja baudīt ielu ēdienu, pasaules tautu virtuvi, īsteni latviski ēdienu, dažādu aldaru brūvējumus un daudz citu gardumu.

Esplanādē lielā azartā un sacensības garā līdz pat 18. augusta pulksten 15 norisinās diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs", savukārt uz AB dambja bija skatāma Lidostas Rīga sarūpētā programma.

Svinību galvenie notikumi sestdien norisinājās 11. novembra krastmalā, kur uz lielās skatuves dienu iesāka programma pašiem mazākajiem rīdziniekiem un svinību viesiem ar "Ukuleli" un "Rīgas gaiļa stāstu", kā arī rotaļām, dziesmām un deju apgūšanu.

Pēcpusdienu turpināja dažādu grupu koncerti – krastmalā uzstājās grupas "Pirmais kurss", "The Sound Poets", "Rīgas Modes", "Carnival Youth", kā arī hip-hopa mākslinieks Fiņķis. Savukārt svinību kulminācijā uz lielās skatuves izskanēja koncertprogramma "Rīgas sirds", kā arī lāzeru, strūklaku un video priekšnesums. Vakaru noslēdza dejas ar DJ Tomu Grēvinu un Zani Stocku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!