Foto: Kadrs no video

Vairāki Cēsu novada jaunieši jau otro gadu dzejnieka Eduarda Veidenbauma muzejā piedāvāja baudīt dzeju, mūziku un dažāda veida mākslu. Tur nedēļas nogalē norsinājās festivāls "Veidenfests". Gan mākslas performances, dzejas darbnīcas un citas sarīkotās aktivitātēs apmeklēja vairāki simti interesentu.

Ne tikai vērot mākslu, bet arī tajā iesaistīties un to veidot. Kam tīk mierīgākas aktivitātes, varēja doties skiču pastaigā un mākslinieces vadībā, zīmēt muzeja apkārtni. Bet citus Veidenbauma mājas klētiņā sagaidīja mākslinieks un veltīja personīgu mākslas performanci. Ja kādam kas sakrājies uz sirds, varēja doties arī uz kliegšanas kambari palīdzēt radīt audio mākslas darbu "Par ko tava dvēsele kliedz".

Festivālā bija arī vēl dažādas citas aktivitātes, tostarp dzejas meistarklase ar dzejnieci Kristu Annu Belševicu. Viņa uzsver, ka dzeja nav domāta tikai profesionāļiem, bet tas ir sevis izpausmes veids, ko var izmantot ikviens. "Regulāri, neregulāri, bet lai tiešām atbrīvotos no negatīvām emocijām, lai pats saprastu, ko viņš jūt un dara, lai reflektētu par savām sajūtām, lai paskatītos no malas, ko viņš vispār domā."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!