Foto: Kristaps Kalns, Linda Siliņa/DELFI, Andris Koemecs

Vasaras noslēdzošā nedēļa tika aizvadīta ar bagātīgu kultūras notikumu klāstu, daudzus no tiem vēl pavadot zem klajas debess. Nedēļas vērienīgākais koncerts notika Mežaparka Lielajā estrādē, kur 40. pastāvēšanas gadadienu svinēja grupa "Jumprava", bet svarīgākais kino notiks bija starptautiski godalgotās animācijas filmas "Straume" nonākšana pie Latvijas skatītājiem. Tāpat pirmo ieskatu savos jaunākajos iestudējumos sniedza vairāki Latvijas teātri, bet Rakstniecības un Mūzikas muzejs svinīgi saņēma atslēgas no savām jaunajām mājām Vecrīgā, Mārstaļu ielā 6.

Nacionālajā teātrī top Alberta Bela "Cilvēki laivās"

Jaunās sezonas pirmā lielā pirmizrāde Nacionālajā teātrī gaidāma 12. septembrī, kad pie skatītājiem nonāks rakstnieka Alberta Bela romāna "Cilvēki laivās" skatuves versija. Izrādi iestudē režisore Inese Mičule. Pagājušajā nedēļā teātris ļāva ieskatīties jaunā iestudējuma tapšanas procesos – scenogrāfijas maketa pieņemšanā, pirmajā lugas lasījumā, kā arī tērpu vecināšanā uz Nacionālā teātra jumta.

Alberta Bela romāns "Cilvēki laivās" vēsta par kuršiem, kas apdzīvo Kuršu mari un ko vārda tiešā nozīmē aprij Sventes kāpa, bet netiešā – blakus dzīvojošie, bagātākie un izglītotākie prūši. Šis romāns ir viens no ievērojamākajiem darbiem latviešu literatūrā, kas iezīmē nacionālās pašapziņas pieaugumu un vēsturiskās atmiņas atgriešanos. Alberta Bela romāna iestudēšana teātrī bijis sen lolots notikums. Autors pats pagājušā gada rudenī uzticēja darba iestudēšanu Latvijas Nacionālajam teātrim un bija gandarīts par teātra piesaistīto radošo komandu Ineses Mičules vadībā. Diemžēl autors nesagaidīja pirmizrādi, tāpēc izrāde tiks veltīta Alberta Bela piemiņai.

Galvenajās lomās: Uldis Anže, Gundars Grasbergs, Normunds Laizāns, Raimonds Celms, Egils Melbārdis un citi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!