Foto: Jānis Ķeris, Patriks Pauls Briķis/DELFI, Kārlis Dambrāns/DELFI, Publicitātes foto

Īpaši silta un teju visu Rīgu aptveroša aizvadītajā nedēļas nogalē notika ikgadējā "Baltā nakts". Patīkamo septembra siltumu izmantoja arī jaunā dziedātāja Afroedīte, kura Durbes pils pagalmā sarīkoja sava debijas albuma koncertu. Savukārt īstu pirti koncertzālē "Palladium" sakūra mongoļu folmetālisti "The HU", kuriem šis bija pirmais koncerts Latvijā, turklāt pilnībā izpārdots. Vēl aizvadītajā nedēļā oficiāli tika atklāts pārbūvētais Valmieras teātris, bet Latvijas Mākslas akadēmijas izstāžu telpā "Duo" atklāta starptautiska jauno mākslinieku izstāde. Par šiem un citiem kultūras notikumiem – 11 fotogalerijās.

Liepājas muzejā atklāj Dzintras Rozentāles karikatūru izstādi

Trešdien, 4. septembrī, Liepājas muzeja mazajā izstāžu zālē tika atklāta Dzintras Rozentāles karikatūru izstāde "Vai es jūku prātā?". Mākslinieces karikatūras līdz šim plašākai publikai nav atrādītas. Izstāde ir veltījums Dzintras Rozentāles septiņdesmitajai jubilejai. Līdz ar šo nozīmīgo dzīves notikumu autore jūtas gatava plašākai publikai demonstrēt savu veikumu karikatūras žanrā.

Savā līdzšinējā radošajā darbībā autore pazīstama kā akadēmiskā tēlotājmākslas virziena pārstāve, par ko saņēmusi vairākas godalgas mākslas izstādēs – konkursos. Līdztekus klasiskā manierē radītajiem darbiem, jau kopš agras jaunības aizrāvusies ar karikatūras žanru.

Autore uzsver, ka laiks, kurā mēs dzīvojam, ir izaicinājumu pilns – ir lietas un notikumi, ko mēs nespējam ietekmēt, un ir arī tādi izaicinājumi, uz kuriem varam lūkoties ar vēlmi – saglabāt veselo saprātu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!