Foto: Publicitātes foto

Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību aicina piedalīties publikas balsojumā un noteikt, kurš ir spilgtākais darbs Latvijas arhitektūrā pagājušajā gadā. Balsojumā piedalās 16 objekti un procesi, kas iekļuvuši "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2024" finālā.

Balsojums norisināsies no 2. līdz 16. oktobrim, pulksten 23.59. Uzvarētājs tiks apbalvots Latvijas Arhitektūras gada balvas 2024 svinīgā ceremonijā 18. oktobrī Rīgas cirkā.

Nobalsot var reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses par vienu no pretendentiem. Portāls "Delfi" patur tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēst negodīgi veiktos balsojumus.

Balso par savu favorītu šeit!

Jau vēstīts, ka šogad nozīmīgākajam apbalvojumam Latvijas arhitektūrā — Latvijas Arhitektūras gada balvai — bija vēsturiski lielākais pieteikumu skaits. Tika pieteikti 54 darbi, kuru atlases žūrija vērtēja divās kategorijās — "Objekti" un "Procesi". Finālā ir iekļuvuši 16 darbi. Šogad Latvijas Arhitektūras gada balvas vienojošā tēma ir pārmantojamība.

Latvijas Arhitektūras gada balva ir nacionālas nozīmes augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā, kas tiek pasniegts ik gadu. Šogad apbalvojums piedzīvo jau 29. gadskārtu. Balva ne tikai akcentē izcilākos sasniegumus Latvijas arhitektūrā un rūpējas par nozares attīstību, bet arī veicina sabiedrības izpratni par arhitektūru.

Latvijas Arhitektūras gada balvas 2024 notikumu programmā ir Arhitektūras nedēļa no 2024. gada 14. līdz 19. oktobrim, kas piedāvās virkni arhitektūrai veltītu pasākumu dažādām auditorijām — lekcijas, diskusijas un ekskursijas ar mērķi rosināt diskusiju par nozarē notiekošo. Arhitektūras nedēļas kulminācija — svinīgā apbalvošanas ceremonija, kas notiks 18. oktobrī Rīgas cirkā.

Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju.

Visi finālā iekļuvušie darbi aplūkojami galerijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!