Foto: Publicitātes foto, Ritvars Stankēvičs, Kārlis Dambrāns/Delfi, kadrs no filmas

Oktobra pirmā nedēļa iešūpojās ar Čehova teātra 141. sezonas oficiālo uzsākšanu. Nu jau ierasts, ka teātra pirmizrāžu klāstu papildina laikmetīgā māksla – tagad ikvienam garāmgājējam Čehova teātra galerijā ir aplūkojama Artūra Virtmaņa instlācija "Pastorāle". Tāpat interesentus un garāmgājējus priecēja Baltijas baleta festivāla atklāšanas koncerts t/c "Origo" ātrijā, savukārt "Arēnā Rīga" dārdināja rokgrupa "Thirty Seconds to Mars". Pirmo pirmizrādi, turklāt četrās valodās, atjaunotās ēkas lielajā zālē nosvinēja Valmieras teātris, bet jaunā komēdijas "Glābjas, kas var..." iestudējumā uz teātra skatuves debitēja filmas "Kriminālās ekselences fonds" atklājums Andris Daugaviņš. Par šiem un citiem kultūras notikumiem – 10 fotogalerijās.

Valmieras teātrī izrāde četrās valodās – "Cosmopolitan"

Aizvadītajā nedēļā pirmo jauniestudējumu sagaidīja atjaunotā un pārbūvētā Valmieras teātra Lielā zāle. Turklāt iestudējums tapis sadarbībā ar ilggadējo valmieriešu sadraudzības teātri "Ugala" Igaunijā, bet aktieri jaunajā izrādē spēlē četrās valodās – latviešu, igauņu, krievu un angļu.

Komēdija stāsta par notikumiem kādā motelī, kas atrodas uz Latvijas un Igaunijas robežas, kad satiekas kolorītas personības un četras dažādas valodas, saduras pasaules uzskati un vērtības, slēpti plāni un neizstāstīti stāsti. Pārpratumi un noslēpumi, kas kļūst līdz absurdam komiski. Izrādes režisors – Andress Noormets.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!