Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI, LETA, Renārs Koris, Elena Kononova

Aizvadītā nedēļa iesākās ar argentīniešu mūziķes, vienas no labākajām pianistēm pasaulē – Martas Argeričas koncertu Latvijas Nacionālajā operā. Nedēļas gaitā pirmizrādes piedzīvoja gan jaunas animācijas filmas, gan teātra iestudējumi un stāvizrādes, bet nedēļas izskaņā krāšņu jubilejas koncertu nospēlēja grupa "Pienvedēja piedzīvojumi". Savukārt Stūra mājā tika atklāta politiski uzlādēta laikmetīgās mākslas izstāde "Disidents". Par šiem un citiem kultūras notikumiem – 11 fotogalerijās.

Aizvadītā nedēļa iesākās ar pasaulslavenās argentīniešu pianistes Martas Argeričas koncertu Latvijas Nacionālajā operā. Viņa tiek uzskatīta par vienu no visu laiku izcilākajām pianistēm, kura iedvesmojusi mūziķus vairākās paaudzēs visā pasaulē.

Argentīniešu izcelsmes šogad nosvinēja 83. dzimšanas dienu, taču, neskatoties uz cienījamo vecumu, turpina aktīvi koncertēt. Kopš šī gada janvāra viņa ir uzstājusies vairākās pilsētās no Tokijas līdz pat Barselonai. Rīgā māksliniece tika sveikta ar stāvovācijām un sajūsmu.

Koncerta viesu vidū bija Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Pols Bramels, kultūras ministre Agnese Lāce, komponisti Zigmārs Liepiņš, Artūrs Maskats un Pēteris Vasks, režisore Dzintra Geka, diriģents Jānis Liepiņš, uzņēmējs Māris Gailis, finansiste Ilze Auzere, kā arī izglītības ministre Anda Čakša, pianisti Georgijs un Andrejs Osokini, ārlietu ministre Baiba Braže, Jaunā Rīgas teātra aktrise Baiba Broka un citi sabiedrībā pazīstamie cilvēki.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!