Foto: Monta Tīģere

Saeima ceturtdien, 17. oktobrī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) likumā, ar kuriem kultūras institūcijas valdes locekļu skaits tiek samazināts no trim uz diviem. Šādi budžetā tiks ietaupīti 104 000 eiro gadā.

Grozījumus likumā rosināja Kultūras ministrija (KM) ar mērķi samazināt LNOB valdes locekļu skaitu no trim uz diviem. Pēc KM sniegtās informācijas, samazinot LNOB valdes locekļu skaitu, tiks ietaupīti aptuveni 104 000 eiro gadā, ko būs iespējams novirzīt citiem ar LNOB darbību saistītiem izdevumiem.

Šo ideju atbalsta arī jaunievēlētais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš, kurš aģentūrai LETA pauda, ka ar diviem valdes locekļiem pietiekot, lai varētu pilnvērtīgi nodrošināt LNOB attīstību nākotnē.

Tomēr atsevišķi opozīcijas deputāti iesniedza savus priekšlikumus likuma grozījumiem, paredzot, ka LNOB valdē ir viens, nevis divi locekļi. Par šo priekšlikumu šonedēļ notika plašas debates Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē, par kurām plašāk lasāms šeit.

Nedz komisija, nedz arī Saeima neatbalstīja šo priekšlikumu, tādējādi turpmāk LNOB būs divi valdes locekļi.

Jau vēstīts, ka šī gada 15. augustā atklātajā konkursā uz LNOB valdes amatiem valdes priekšsēdētāja amatā tika apstiprināts līdzšinējais LNOB valdes loceklis Sandis Voldiņš.

Uz pārējo LNOB valdi tiks sludināts atkārtots konkurss. Voldiņš LNOB valdes priekšsēdētāja amatu uzsāks pildīt šī gada 4. novembrī, kad beigsies līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Egila Siliņa pilnvaru laiks amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!