Foto: Ritvars Stankēvičs, Ieva Romaško, Kristīne Madjare, Patriks Pauls Briķis/DELFI

Aizvadītā nedēļa pagāja mūziķu jubileju zīmē – 10. gadadienu kopš debijas albuma izdošanas atzīmēja "Carnival Youth", uz 20. dzimšanas dienas svinībām Rēzeknē aicināja "Borowa MC", savukārt Aija Andrejeva 20 karjeras gadiem par godu sarīkoja koncertu Liepājā, 50. gadadienas balli ar vērienu izdziedāja grupa "Credo", bet 70. jubileju Latvijā nosvinēja "Čikāgas piecīšu" mūziķis Armands Birkens. Tāpat pagājušajā nedēļā tika pasniegtas Latvijas Arhitektūras gada balvas, šoreiz galveno balvu jeb Grand Prix piešķirot Zaigas Gailes restaurētajam un pārbūvētajam Jaunajam Rīgas teātrim. Par šiem un citiem kultūras notikumiem – deviņās fotogalerijās.

Daugavpils teātrī jauna pirmizrāde – "Kaids nūteikti atīs"

Klātesot Ziemeļvalstu Ministru biroja padomes direktoram Stefanam Eriksonam un Norvēģijas Karalistes vēstniecei Īnei Morengai, Daugavpils teātrī 16. oktobrī pirmizrādi piedzīvoja jauns iestudējums – norvēģu dramaturga Juna Foses lugas "Kāds noteikti atnāks" latgaliskā versija Kaids nūteikti atīs".

Nobela prēmijas literatūrā laureāts, norvēģu rakstnieks un dramaturgs Juns Fose šobrīd ir otrs pasaulē visvairāk iestudētais norvēģu autors aiz klasiķa Henrika Ibsena. Savus darbus viņš raksta jaunnorvēģu valodā (nynorsk), kuru, līdzīgi kā latgaliešu valodu, ikdienā lieto neliela sabiedrības daļa. Tas arī bija viens no faktoriem, kas sākotnēji uzrunāja iestudējuma režisoru Oļegu Šapošņikovu.

Lugā kāds pāris ierodas jauniegūtā, dabas paplosītā mājā, kura atrodas kaut kur nekurienes vidū. Beidzot viņi ir kopā, divi vien, tālu prom no visiem. Taču prātu sāk tirdīt nemierīga doma, ka kāds varētu atnākt, un cerētās miera ostas ūdeņus sašūpo bailes. Kāds tik tiešām atnāks. Un izvilks virspusē to, kas līdz šim bijis apslēpts. Neuzticību, nedrošību un greizsirdību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!