Foto: Publicitātes foto

Ministru kabinetā piektdien, 9. oktobrī, atklās izstādi par Baumaņu Kārli, kurā varēs aplūkot arī valsts himnas oriģinālo nošu pierakstu autora rokrakstā, ziņo Valsts kancelejas Komunikācijas departaments.

Izstāde "No lūgsnas līdz himnai" būs veltīta Baumaņu Kārļa 180.dzimšanas dienai. Apmeklējot izstādi, būs iespējams uzzināt par valsts himnas autora dzīves gaitām, par paveiktajiem darbiem un to, kā tapa valsts himna. Izstāde ir veidota tā, lai interesentiem būtu iespējams aplūkot līdz šim mazāk zināmo par himnas tapšanu un uzzināt ko vairāk par himnas autoru, kā arī varētu iepazīt viņa radošo veikumu kora dziesmās, dramaturģijā un publicistikā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uzsver, ka valsts himna līdzās sarkanbaltsarkanajam karogam un ģerbonim ir valsts simbols un cilvēku lepnums par zemi, tāpēc tā vienmēr jāgodā.

Pēc izstādes atklāšanas plkst. 11 notiks publiskā lekcija "Latvijas valsts himna un tās autors - Baumaņu Kārlis", ko lasīs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Muzikoloģijas katedras vadītājs asociētais profesors Jānis Kudiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!