Foto: Publicitātes foto
Svinot Imanta Ziedoņa dzimšanas dienu, 3. maijā Kuldīgā, Pārventas parkā, jau otro gadu Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" iestādījis kulturālos kartupeļus. Līdz ar kulturālo kartupeļu stādīšanu fonda komanda atklāj arī "Kartupeļu Lauka Radio" (KLR) otro sezonu, portālu "Delfi" informē Fonda "Viegli" pārstāvji.

Par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 30. gadadienai, kulturālo kartupeļu lauks stādīts goda dreļļu rakstā. Imanta Ziedoņa muzeja krājuma glabātāja, māksliniece Velga Vītola šogad kartupeļu lauku veidojusi kā svētku galdautu, kura pamatelements ir saules vedējs Ūsiņš. Ūsiņš ir ziedoņa un plaukšanas dievība latviešu mitoloģijā, gaismas un pavasara simbols. Lai arī šogad kulturālo kartupeļu lauks būtu ziedoša glezna, izlūkoti kartupeļu stādi, kas zied dažādos toņos, līdzās kartupeļiem plānots stādīt arī kāpostus un zirņus.

Kulturālo kartupeļu lauks Kuldīgā, sadarbībā ar Kuldīgas novada domi, pirmo reizi iestādīts pirms gada, apliecinot Imanta Ziedoņa pārlaicīgo darbu "Kurzemīte". Šogad aprit 50 gadu kopš Imants Ziedonis izdevis grāmatu "Kurzemīte". "Grāmatā Imants raksta par cilvēkiem, pilsētām, to vēsturi un dabu. Ziedonis raksta par neviltotu labestību, ko viņš meklē cilvēkos, par mūsu kolektīvās atmiņas esamību un neesamību reizē, par cilvēku spēku un potenciālo ietekmi uz notiekošo. Manuprāt, visas grāmatā paustās domas un atziņas ir joprojām aktuālas, tādēļ tās ir kā pamats KLR aktivitātēm", stāsta KLR vadītājs Emīls Lukjanskis.

KLR fokusā ir grāmatas "Kurzemīte" pētniecība un tajā pausto vērtību materializēšana. Šosezon paredzēti vairāki jauni projekti, kas izceļ izcilus latviešus pasaulē, meklē mūsdienu Raiņa "Antiņus" un Ziedoņa "Spīdolas" un aktualizē Latvijas dabas, kultūras vērtības. Visām kulturālā kartupeļu lauka aktivitātēm iespējams sekot līdzi "Kartupeļu Lauka Radio" sociālo mediju profilos "Facebook" un "Instagram". KLR dzirdams Fonda "Viegli" mājaslapā un lejupielādējot iOS vai Android lietotni "KLR".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!