Foto: Publicitētes foto

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola (LMMDV) laika posmā no 31. augusta līdz 4. septembrim tradicionāli organizē džeza mūzikas nedēļu ar dažādām meistarklasēm un noslēguma koncertu "Lielais dzintars" telpās. Meistarklases vadīs saksofonists Deniss Paškevičs un viesmākslinieks Sīms Aimla (Siim Aimla) no Igaunijas, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

LMMDV iepriekš ziņoja, ka meistarklases vadīs arī viens no labākajiem itāļu džeza trombonistiem Beppe Di Benedetto, taču saistībā ar epidemioloģisko situāciju pasaulē un atjaunotajiem Slimību profilakses un kontroles centra datiem par ierobežojumiem un valstu saslimstības rādītājiem ar Covid-19, piektdien Itālija tika iekļauto to valstu sarakstā, kur iebraucējiem Latvijā ir jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Džeza mūzikas nedēļa tiek organizēta ar Liepājas kultūras pārvaldes atbalstu. Nedēļas garumā tiks rīkotas meistarklases, kā arī notiks darbs skaņu ieraksta studijā. Meistarklasēs Liepājas bigbenda un "Young Lions Beat Band" dalībniekiem būs iespēja attīstīt ansambļa spēles un improvizācijas tehniku, džeza mūzikas valodu, mūsdienu džeza mūzikas tendences, apgūt stilistiku, kā arī nedēļas garumā notiks jaunu aranžējumu un kompozīciju iestudēšana un jauna materiāla sagatavošana audioierakstam. Meistarklašu ietvarā tās dalībniekiem būs iespēja smelties zināšanas un prasmes džeza mūzikā un iegūt pieredzi no augsta līmeņa māksliniekiem.

Meistarklases tiks organizētas LMMDV telpās koncertzālē "Lielais dzintars", savukārt ieraksta sesija notiks LMMDV skaņu ierakstu studijā Ausekļa ielā 11/15. Noslēguma koncerts ar Liepājas bigbenda un "Young Lions Beat Band" dalībniekiem un meistarklašu vadītājiem notiks koncertzāles "Lielais dzintars" Kamerzālē. Pasākums būs atvērts apmeklētājiem.

3. septembra vieslekcijā būs iespēja piedalīties arī citu skolu pedagogiem un audzēkņiem (dalība ir par maksu), savukārt LMMDV pedagogiem un audzēkņiem vieslekcija ir bez maksas. Papildu informācija un pieteikuma veidlapa atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!