Uzsākta jauna tiešsaistes raidījumu sērija "Sv. Pētera baznīcas stāsti", lai ikviens varēt labāk iepazīt Rīgas Sv. Pētera baznīcu.

Kā raksta raidījumu veidotāji, Rīgas Sv. Pētera baznīca ir pilsētas dominante un Rīgas augstākā smaile, ēka, kas savos mūros glabā daudzus interesantus, sen zināmus, bet varbūt piemirstus vai arī nezināmus faktus un stāstus. Šajos video raidījumos kopā ar Sv. Pētera baznīcas pārvaldes direktora vietnieci Unu Jansoni tos varēs izzināt.

3. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas priekšvakarā, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība publiskoja pirmo raidījumu, un tas veltīts svarīgākajiem vēsturiskajiem faktiem par baznīcu, tostarp, vēsturisko Latvijas koordinātu sākumpunktu, Rīgas augstāko gaili un vējrādi, skatu torni un citiem interesantiem faktiem. Otrajā raidījumā seko aizraujošs stāsts par vēsturisko Rolanda statuju. Savukārt turpmākajās pirmdienās tiks publicēti stāsti par Rīgas vēsturisko namu arhitektonisko detaļu kolekciju, baznīcas epitāfijām un vitrāžām.

Turpmākie raidījumi tiks publicēti pirmdienu vakaros Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības YouTube kanālā un Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvaldes Facebook kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!