Foto: Publicitātes attēli

Kultūras nozare nedrīkst ciest tāpēc, ka valdība maina noteikumus tam, kā tiek piešķirti valsts akciju sabiedrības "Latvijas Valsts meži" ziedojumi, mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš norāda, ka nedrīkst ciest ne Dziesmu svētki, ne reģionālās kultūras programmas, kad Valsts Kultūrkapitāla fonda finansējums kopumā.

Prezidents aicinās premjeru Krišjāni Kariņu (JV) un finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV) to ņemt vērā.

Jau ziņots, ka LVM ar VKKF sadarbojas kopš 2011. gada, piedaloties vairāku kultūras programmu finansēšanā.

No 2022. gadā ziedotajiem 750 000 eiro pilnībā vai daļēji tika finansēta programma "Valstiski nozīmīgi kultūras pasākumi", programma koru un tautas deju tradīcijas attīstībai, kā arī reģionu – Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes kultūras programmas. Šajās programmās pavisam 2022. gadā tik atbalstīti 58 projekti visā Latvijā, kā arī diasporā.

Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) budžeta palielināšana ļautu aizvietot zaudēto AS "Latvijas valsts mežu" (LVM) ziedojumu apmēru, iepriekš norādīja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Vizule norādīja, ka līdz ar to budžeta veidošanas procesā KM kā vienu no prioritātēm virza ierosinājumu par VKKF budžeta palielināšanu, visiem noteiktajiem VKKF budžeta finansējuma avotiem nosakot likmi 3% apmērā, kas ļautu VKKF aizvietot zaudēto ziedojumu finansējumu un šogad izsludināt konkursu reģionu kultūras programmu īstenošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!