Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) uzņēmies atbildību par situāciju, kurā Rīgas projektu korim sākotnēji tika liegta iespēja piedalīties Koru karos un iegūt vērtējuma pakāpi, visu notikušo saucot par "cilvēcīgu kļūdu", portāls "Delfi" uzzināja LNKC.

"Vispirms apliecinām, ka koru skašu žūrija savu darbu ir veikusi godprātīgi un objektīvi, par ko liecina punktu skaits korim - tie piešķirti atbilstoši mākslinieciskā snieguma kvalitātei. LNKC izveidotā skašu žūrija ir lietpratēji, kuru pieredze ir būtiska Dziesmu un deju svētku tradīcijai. Skates žūrija darbojas profesionāli un godprātīgi, vērtējot gan koru dalībnieku sniegumu Latvijā, gan diasporā. Skašu laiks, īpaši koru un deju nozarēm ir īpaši saspringts, jo kolektīvu, kas vēlas piedalīties svētkos, ir daudz. Koru skates ilgs līdz 2023. gada 7. maijam," lasāms LNKC paziņojumā.

Centrs skaidro, ka situācija radusies cilvēcīgas kļūdas rezultātā. Par to atbildību uzņemas LNKC un atvainojas par notikušo gan koru skašu žūrijai, tās priekšsēdētājam Romānam Vanagam, gan Rīgas projektu korim un diriģentam Kristoferam Volšam-Sinkam, kā arī visai plašajai Dziesmu un deju svētku saimei.

"Delfi" jau vēstīja, ka Rīgas projektu koris sākotnēji netika pielaists koru kariem, jo, žūrijas ieskatā, kora skanējums nav atbildis kādām prasībām. Plašāk ar situāciju var iepazīties šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!