Foto: Publcitātes foto
25. aprīlī Rīgā, viesnīcā "Neiburgs" un sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju norisināsies atmiņu stāstu vakars "Mūra nojaukšana un žurnāls Avots", kur uz sarunu aicināta daļa no savulaik tik populāro preses izdevumu "Avots" un "Atmoda" paaudzes personībām, lai runātu par notikumiem, mākslu un literatūru, bet pāri visam – uzdrīkstēšanos, "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Impulsu pasākumam devusi Latvijas Nacionālās mākslas muzeja izstāde "Mūra nojaukšana. Latvijas māksla 1985–1991". 25. aprīlī atmiņu vakarā piedalīsies: dzejnieks un atdzejotājs Guntars Godiņš, rakstnieks, žurnāla "Avots" galvenais redaktors Aivars Kļavis, mākslinieks Andris Breže, mākslas zinātniece Astrīda Rogule un izstādes kuratore Agnese Zviedre.

"Viņi bija brīvdomātāji, un tikai pateicoties tam kaut kas varēja notikt. Mēs sajutām, ka drīkst uzdrīkstēties. Tie, kuri uzdrīkstējās, tie arī kaut ko iekustināja," par žurnāla "Avots" komandu saka tā galvenais redaktors Aivars Kļavis. Jaunās un drosmīgās idejas žurnālam ģenerēja arī gados jaunie, taču ļoti talantīgie dažādu nozaru redaktori. Viņu vidū arī rakstniece, viesnīcas "Neiburgs" radītāja Andra Neiburga.

Foto: Publicitātes foto

Literārais žurnāls "Avots" tika izdots no 1987. gada janvāra. Tas lasītājiem piedāvāja tādus materiālus kā jauno rakstnieku darbus, PSRS aizliegto literatūru, kā arī atklātus un filozofiskus rakstus par vēsturi un pastāvošās iekārtas kritiku. Ne mazāk provocējošs bija žurnāla vizuālais noformējums.

Vakars notiks neformālā gaisotnē, klausoties "Avota" veidotāju komandas un LNMM pārstāvju diskusijas, pieredzes stāstus un atmiņas.

Sākums paredzēts plkst. 18.30, ierašanās no plkst. 18.00. Dalība ir bez maksas, bet nepieciešams veikt sēdvietas vai galdiņa rezervēšanu, rakstot uz e-pastu reservation@neiburgs.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!