Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 20. jūnijā pulksten 21 Likteņdārza augstākajā vietā - ziedu pļavā pie Dziesmu svētku cildinājuma akmens, notiks Saulgriežu sagaidīšana.

Ar dziesmām, dzīvesziņu, rituāliem un Saules godināšanu klātesošos iepazīstinās folkloras kopas "Urgas" dalībnieki Inguna Žogota, Solvita un Uldis Bērziņš .

Stāsta Likteņdārza Saieta nama vadītāja Antra Purviņa: "Maijā Likteņdārzā atklājām Dziesmu svētku cildinājuma akmeni. Mēs redzam, ka akmens enerģētika jau darbojas. Cilvēki pienāk klāt šim akmenim, pieskaras…. un ik pa brīdim atskan dziesma. Tas ir maģiski - Dziesmu svētku cildinājuma akmens patiešām ir Dziesmu akmens!"

"Esmu pārliecināta, ka ar šo Saulgriežu svinēšanu Likteņdārzā atjaunojas tradīcija, kas dzīvos un augs nākotnē," saka Purviņa.

Organizatori aicina jau iepriekš apmeklētājiem sagādāt pļavu ziedus, jo kopīgi tiks pīti vainadziņi sev un vītne Dziesmu svētku cildinājuma akmenim. Tāpat saulgriežu svinētāji aicināti līdzi ņemt cienastu, pledu un lāpu, gājienam uz uguns plostu Daugavā.

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!