Foto: Publicitātes attēls
4. augustā plkst. 17.00 Talsu novada muzejā atklās Kuldīgā dzīvojošā dāņu mākslinieka Oles Lindkvista objektu izstādi "Tumšā māja un citi sienas objekti", "Delfi" informē izstādes rīkotāji. Tā būs apskatāma līdz 3. septembrim.

Ole Lindkvists dzimis Kopenhāgenā (1954), izstāžu darbību un piedalīšanos projektos Dānijā un citur Eiropā uzsācis jau 1978. gadā, lietišķo mākslu studējis Šveicē, bet glezniecību – Orhūsas mākslas akadēmijā Dānijā. Viņš apguvis arī galdnieka-restauratora prasmes, aktīvi piedalījies dažādās profesionālās apmācībās, pārsvarā pedagoģijas un mākslas terapijas jomās.

Jau desmit gadu Ole Lindkvists dzīvo Latvijā, Kuldīgā. Kopā ar dzīvesbiedri Ievu Vītolu-Lindkvistu Mālu ielā 22 radījis Mākslas un radošuma telpu M22.

"Jau daudzus gadus mani aizrauj darbs ar plāksni, plakanu virsmu, neatkarīgi no tā, vai tā ir koka, dzelzs, vara, alumīnija, šīfera vai kāda cita materiāla," stāsta mākslinieks. "Kad es griežu plāksnē, es domāju, ka tas ir starpposms starp attēlu un skulptūru. Šai izstādei ir atlasīti pēdējo desmit gadu darbi, galvenokārt kokšķiedru plātnēs un saplākšņos. Sienas objekts liek manai pieredzei pārvietoties uz priekšu un atpakaļ starp telpu un virsmu, starp ilūziju un realitāti. Mani bieži pārsteidz tas, cik lielā kaislībā mēs, cilvēki, metamies ilūziju pieredzē, kurai mēs it kā vēlētos ticēt."

.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!