Foto: Gints Ivuškāns
Rīgas vasaras kultūras programmā tapusi 7. Rīgas Starptautiskās tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāles "Karogu iela", kas veido simbolisku tiltu starp abām izstādes norises vietām – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju un mākslas muzeju "Rīgas birža". Scenogrāfa Reiņa Suhanova vides instalācija rīdziniekus un pilsētas viesus ikdienas gaitās aicina aizdomāties par izstādes devīzi – "Kurp ejam?"

Skārņu un Šķūņu ielas Vecrīgā savieno divas vēsturiskas ēkas – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, bijušo 13. gadsimta Jura baznīcu, un 19. gadsimta Biržas namu, mūsdienās mākslas muzeju "Rīgas birža". Tajās līdz 17. septembrim norisināsies nozīmīgs Rīgas kultūras dzīves notikums – tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāle. Izstādes mākslinieki pievēršas fundamentālajam "Quo vadis?" jeb "Kurp ejam?" jautājumam, ko pilsētvidē turpina jaunā vides instalācija "Karogu iela", iezīmējot maršrutu starp abām izstādes norises mājvietām.

Foto: Gints Ivuškāns

Scenogrāfa Reiņa Suhanova veidotā "Karogu iela" ir publiska kultūras manifestācija, kurā izcelts mūsdienās aktuāls temats – neskaidrība nākotnes priekšā, kas saistās ar klimata pārmaiņām un ekoloģiju, karu un pandēmiju, piespiedu un labprātīgu emigrāciju, kā arī laikmeta iespaidu uz katra personīgajiem pārdzīvojumiem.

Svinot Rīgas svētkus 19. augustā, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs un mākslas muzejs "Rīgas birža" visas dienas garumā aicinās uz īpašu pasākumu programmu, kurā izstādes veidotāji iepazīstinās ar ekspozīcijām, aicinās radoši līdzdarboties un iedvesmos meklēt atbildes uz būtiskiem jautājumiem.

Foto: Gints Ivuškāns

7. Rīgas Starptautiskā tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāle ir ievērojams starptautisks kultūras notikums, kas klātienē pulcē 79 māksliniekus no 30 valstīm, kuri izraudzīti starptautiskas žūrijas atlasē no 237 pieteikumiem. Atsaucoties triennāles vadmotīvam "Kurp ejam?", autori savos darbos risina sarunas gan par mākslas un nozares evolūciju mūsdienās, gan globālām ģeopolitiskām un sociālām problēmām, pievēršoties refleksijai par sevi konkrētajā laikā un telpā. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs tekstilmākslas triennāli organizē jau kopš 2001. gada.

.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!