Pasākumā būs maizes produktu daudzveidība, maizes tapšanas process no grauda līdz kukulītim, kā arī seno tradīciju un kultūrvēsturisko mantojuma atjaunošana. Maize jau izsenis ir viens no pamatēdieniem, kas ir populārs visām tautām, taču latviešu ceptās maizes tradīcijas ir unikāls piemērs tam, ka tā tiek cepta un godāta ikvienā ģimenē.
Pasākumā tiks izstāstīti stāsti par laiku, kad Vārmē mirdzēja maizes ceptuve "Zelta Kliņģeris". Apmeklētāji varēs iepazīties ar maiznieku vecmeistaru Albertu Blumbergu, kurš pirms maizes cepšanas uzskatīja, ka galvenais tās tapšanā ir plaucējuma pagatavošana un raudzēšana.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit