Foto: F64
Ukrainas neatkarības dienā, 24. augustā, Rīgā noticis gājiens "Saulespuķu ceļš"un labdarības koncertu Ukrainas armijas atbalstam Vērmanes dārzā.

Akciju "Saulespuķu ceļš" jau otro gadu pēc kārtas rīkoja biedrība "Tavi draugi" sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību un Rīgas domi. Gājienā, kas sākās pie biedrības "Tavi draugi" angāra Ventspils ielā, Rīgā, bet noslēdzās pie Vērmanes dārza skatuves, vienojās gan Latvijas iedzīvotāji, gan Latvijā mītošie Ukrainas pilsoņi. Gājiena – zibakcijas galvenais elemenots bija saulespuķu pušķis, kas no rokas rokā ceļoja no gājiena sākuma līdz pat noslēgumam. Tāpat ikviens dalībnieks bija aicināts ņemt līdzi savas saulespuķes, kā arī Ukrainas nacionālo simboliku.

"Saulespuķu ceļa" noslēgumā, Vērmanes dārzā notika labdarības koncerts Ukrainas armijas atbalstam, kas pulcēja Latvijas un Ukrainas māksliniekus – koncertā uzstājās "Varakuta", Timurs Vilcāns, Katrīna Gupalo ar grupu, Anastasija Vasilenko, Anastasija Jačmenkina un "Subscriptum", "Rigga Reggae", Igo, Edgars Vilcāns, "Queentessence" un Rihards Saule. Koncertu ar uzrunām atklāja Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols un Rīgas mērs Vilnis Ķirsis.

Foto: F64

Svētku koncerts noslēdzās ar zibakciju "Vienotības ķēde", kuras laikā visi klātesošie apvienojās pie 30 metrus gara Ukrainas karoga, tā paužot savu vienotību un kopību.

Labdarības koncerta apmeklētājiem bija iespēja apmeklēt teltis ar ukraiņu precēm un nogaršot ukraiņu ēdienus.

Plašāk par ziedošanas iespējām Ukrainas armijai un citiem "Tavi draugi" labdarības projektiem lasāms šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!