Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Aktrise Marija Luīze Meļķe saņēmusi "Lielā Kristapa" balvu, no kuras šī gada sākumā atteicās, jo nav pieņemts Dzīvesbiedru likums.

Nacionālajā teātrī ceturtdien pirmizrādi nosvinēja režisora Matīsa Kažas iestudējums "Maigā vara". Tad arī režisors aktrisei pasniedzis "Lielā Kristapa" balvu.

Jāatgādina, ka Meļķe balvu saņēma par galveno lomu Matīsa Kažas filmā "Neona pavasaris". Viņas atveidotā varone Laine ir studente, kuras ģimene ir uz izjukšanas robežas. Laine nonāk Rīgas pagrīdes reivu scēnā, iemīlas meitenē un atklāj savu seksualitāti.

Sakot pateicības runu, Meļķe uzsvēra, ka valstī beidzot ir pienācis laiks pieņemt Dzīvesbiedru likumu. Darbs filmā "Neona pavasaris" ir Meļķes debija kino. Viņa ir arī filmas scenārija līdzautore.

Savukārt Saeima ceturtdien pieņēma izstrādāto likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā ieviesīs jaunu tiesību institūtu – partnerību.

No TM sniegtās informācijas izriet, ka partnerība būs jauns veids, kādā juridiski nostiprināt divu pilngadīgu personu attiecības un paredzēt tām noteikta veida sociālo un ekonomisko aizsardzību.

Likumprojekta autori skaidroja, ka, uzsākot kopdzīvi vai izveidojot kopīgu saimniecību, starp divām pilngadīgām personām var veidoties ciešas personiskas attiecības, kuru pamatā ir savstarpēja atbildība, rūpes vienam par otru, lojalitāte, sapratne un cieņa, pauž likumprojekta autori, uzsverot, ka mūsu valsts pamatlikums – Satversme – prasa nodrošināt šo attiecību juridisku, ekonomisku un sociālu aizsardzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!