Pēc trīs gadu gaidīšanas Kalifornijas „trakie zēni” publikai piedāvā jaunu albumu – nedaudz nopietnu, nedaudz interesantu un tikai nedaudz iepriecinošu.

„The Offspring” jau no laika gala bijusi grupa, kas lielākajai daļai popkultūras bērnu ir asociējusies ar terminu „pankroks”. Droši vien, ka neviens no grupas faniem, kas ar to kopā bijuši kopš tās debijas 1989.gadā, nekad man nepiekritīs, taču „pank-pops” būtu daudz precīzāks apzīmējums tam, ko rada „The Offspring”. Bet lai jau.

Jaunais, kopsummā septītais grupas studijas ieraksts ‘Splinter’ (skabarga, šķemba – aut.) pirmajā brīdī pārsteidz ar vāka dizainu, taču nevajag sabīties – šī nav sengrieķu mūzikas izlase, bet gan nikns, čerkstošām ģitārām un nepārtrauktas šķīvju dauzīšanas piesātināts ieraksts, gluži kā visi iepriekšējie. Taču patiess pārsteigums ir visai nepierasto sintezatoru parādīšanās albuma skaņdarbos, it sevišķi diska pirmajā singlā ‘Hit That’, kā rezultātā „The Offspring” vispār sagandē visu labo iespaidu par sevi kā pankmūzikas scēnas cienījamiem un pilnvērtīgiem pārstāvjiem.

‘Splinter’, kurā grupa joprojām turpina pēdējā, 2000.gada albumā ‘Conspiracy Of One’ pārbaudīto sadarbību ar producentu Brendanu O`Braienu, kurš piedalījies arī „The Offspring” ceturtās plates ‘Ixnay On The Hombre’ producēšanā. Negribētos teikt par O`Braiena kungu neko sliktu, taču šajā platē ļoti stipri pietrūkst tā optimisma un „a-mums-viss-pie-kājas”-isma, kāds strāvoja no iepriekšējiem diviem „The Offspring” ierakstiem. Patīkamas minūtes albuma vidusdaļā sagādā skaņdarbs ‘The Worst Hangover Ever’, kas ieturēts ‘Pretty Fly (For A White Guy)’ stilā un, šķiet ir vienīgais dejojamais un ballītēs spēlējamais diska gabals. Diez vai ar nodomu, taču grupa ir īpaši parūpējusies par Austrumeiropas valstu auditorijas jautrības pakāpi, diskā iekļaujot skaņdarbu ar nosaukumu ‘Da Hui’. Bez komentāriem!

‘Splinter’, kas albuma sākumā atgādināja šķembu, kas (pēc idejas) varētu simbolizēt albuma noskaņu, uz beigām jau vairāk līdzinās skabargai, kas nepatīkami iedūrusies „The Offspring” daiļradē un nedaudz sūrst. Laikam nevajag līst tur, kur nevajag…

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!