Foto: Publicitātes foto

Šī gada 23. jūnijā stājusi pukstēt baleta mākslinieka, repetitora un horeogrāfa Vladimira Ponomarjova (1951-2024) sirds, liecina viņa "Facebook" profilā publicētā informācija.

Kādreizējais Latvijas Nacionālā Baleta mākslinieks, Rīgas Horeogrāfijas skolas pasniedzējs, kā arī vairāku tautas deju kolektīvu repetitors, Vladimirs Ponomarjovs mūžībā devās pēc ilgas cīņas ar slimību.

Vladimirs Ponomarjovs 2021. gadā nosvinēja 70 mūža un 50 radošās darbības gadus ar vērienīgu koncertu "Dejas zelta graudi" Dailes teātrī.

"Vladimirs Ponomarjovs ir spilgta personība un lielisks pedagogs, kas, strādādams pēc Agripīnas Vaganovas izstrādātās izcilās baleta mācību metodes, izaudzinājis ne vienu vien klasiskā baleta mākslinieku paaudzi. Tāpat Ponomarjovs strādājis par vairāku tautas deju kolektīvu repetitoru un skolojis mazos dejotājus, kas nu jau izauguši par vadošajiem Latvijas Deju svētku horeogrāfiem.

Vladimirs Ponomarjovs, savu audzēkņu cienīts un mīlēts, lielāko daļu radošā mūža veltījis Latvijas Nacionālajam Baletam kā mākslinieks un vēlāk repetitors un savulaik bijis arī Rīgas Horeogrāfijas skolas pasniedzējs," tā par mākslinieku viņa jubilejas gadā rakstīja dejas mākslai veltītais portāls "dance.lv".

Plaša publika Vladimiru Ponomarjovu iepazina kā stingru un prasīgu žūrijas locekli TV šovā "Dejo ar zvaigzni".

Atvadīšanās no mākslinieka notiks 3. jūlijā pulksten 13 Rīgas krematorijas Lielajā zālē, informē piederīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!