Foto: Vida Press

Sestdien mūžībā aizgājusi amerikāņu aktrise Šenena Dohertija, kura vislabāk ir pazīstama ar savu lomu 1990. gadu televīzijas seriālā "Beverly Hills, 90210", ziņo Reuters. 53 gadus vecā aktrise ilgi cīnījās ar vēzi, ko viņai atklāja 2015. gadā.

"Ar smagu sirdi apstiprinu aktrises Šenenas Dohertijas nāvi. Sestdien, 13. jūlijā, viņa zaudēja savu cīņu ar vēzi pēc daudzu gadu ilgas slimības," žurnāls "People" citē Dohertijas pārstāvi Lesliju Slounu. Dohertija atklāti runāja par savu cīņu ar krūts vēzi, 2015. gadā publiski paziņojot, ka ārstējas no šīs slimības. Slimību izdevās apstādināt, tomēr 2019. gadā tā atgriezās ar jaunu sparu.

Šenena Dohertija dzimusi 1971. gada 12. aprīlī Memfisā, Tenesī štatā, un aktiera gaitas viņa sāka jau savā bērnībā. 11 gadu vecumā viņa spēlēja Dženiju Vailderi seriālā" Mazā māja prērijā". 1988. gadā Dohertija filmējās melnajā komēdijā "Heathers," kas vēlāk kļuva par kulta filmu.

Dohertija pasaules slavu guva ar Brendas Volšas lomu jauniešu seriālā "Beverlihilsa 90210", ko Latvijā demonstrēja deviņdesmito gadu beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!