Foto: LETA

Ceturtdien, 8. augustā, pēc smagas slimības mūžībā devies rokenrola grupas "Keksi" dibinātājs Aleksandrs Sircovs, kurš plašāk pazīstams kā Muravejs, sociālajā tīklā "Facebook" paziņojusi grupa.

Atvadīšanās no Aleksandra Sircova notiks otrdien, 13. augustā, pulksten 11 Rīgas Debesbraukšanas latviešu pareizticīgo baznīcā, Mēness iela 2, Rīgā. Pulksten 16 notiks guldīšana zemes klēpī Cēsu Meža kapos.

Sircovs bija basģitārists, viens no atzītākajiem šī instrumenta virtuoziem Latvijā. Kopš 80. gadiem Muravejs spēlējis tādās grupās kā "Eolika", "Rebel", "Opus Pro", kā arī "Labvēlīgais tips".

1997. gadā Muravejs izveidoja savu grupu "Keksi", kas kļuva par pieprasītu rokenrola un ritmblūza apvienību, kura publiku priecēja gan autorkoncertos, gan festivālos Latvijā un ārvalstīs.

Vairākus gadus no vietas 2. janvārī, Muraveja dzimšanas dienā, tika rīkots īpašs draugu un domubiedru koncerts "Muzikālais skudrupūznis". Muravejs tika uzskatīts par vienu no prasmīgākajiem jauno basģitāristu skolotājiem.

"Trust Managment" mājaslapā norādīts, ka grupa spēlējusi kopā ar tādām pasaules zvaigznēm kā "Boney-M", Meisiju Greju, "Smokie", "Ottawan", kā arī māksliniekiem no Latvijas.

Vienlaikus Aleksandrs bijis mīlošs vīrs un tēvs, lepojies ar kuplu ģimeni un septiņiem bērniem. Atmiņā ģimenei, draugiem un līdzgaitniekiem paliks Aleksandra dzīvesprieks, atvērtība, optimisms un darbaspars, saka mūziķa kolēģi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!