Foto: Imago/Scanpix/LETA

Hamdenā, Konektikutas štatā, ASV piektdien, 30. augustā, sava koncerta laikā miris amerikāņu reperis Fatman Scoop, raksta ārvalstu mediji.

Mūziķis zaudējis samaņu un sabrucis uz skatuves, kad koncerts bijis aptuveni pusē. Ātrā palīdzība viņu aizvedusi uz vietējo slimnīcu, kur konstatēta viņa nāve. Fatman Scoop bija 53 gadus vecs.

Repera pārstāvji izplatījuši medijiem oficiālu paziņojumu, kurā teikts, ka viņa "mantojums mūžīgi dzīvos viņa mūzikā".

"Scoop bija mūzikas pasaulē mīlēta persona, kura darbu mīlēja neskaitāmi daudz fanu visā pasaulē. Viņa ikoniskā balss, lipīgā enerģija un lieliskā personība ir atstājusi nozīmīgu nospiedumu industrijā," pauž mūziķa pārstāvji.

Kā raksta BBC, Fatman Scoop (1971-2024), īstajā vārdā Īzaks Frīmens III (Isaac Freeman III) bija ietekmīga 90. gadu Ņujorkas hip-hopa scēnas personība. Viņš sadarbojies ar daudziem populāriem mūziķiem, tai skaitā dzirdams ar "Grammy" balvu godalgotos hitos, kā Misijas Eliotas (Missy Elliott) "Lose Control" un Meraijas Kerijas (Mariah Carey) "It’s Like That".

Viena no pazīstamākajām Fatman Scoop dziesmām ir 1999. gadā izdotā "Be Faithful", kas viņam starptautisku slavu atnesa 2003. gadā. Mūziķis piedalījies arī dažādos TV realitātes un talantu vērtēšanas šovos, kā arī bija hip-hopa radio raidījumu vadītājs.

Fatman Scoop vairākas reizes viesojies Latvijā, uzstājoties savulaik populārajos klubos "Essential" un "Coyote Fly".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!