Foto: Publicitātes foto

Rēzeknes teātrī "Joriks" sāk 35. sezonu ar divām pirmizrādēm "Kroplis no Inišmanas" un muzikālo izrādi visai ģimenei "Mazā raganiņa", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji. Teātra kolektīvs pirms sezonas sākuma sanāca uz kopīgu tikšanos, lai apspriestu savu darbību jubilejas sezonā un tradicionāli veiktu kolektīva kopbildi.

Jau 10. septembrī pulksten 18 teātris "Joriks" aicina uz pirmizrādi – Mārtina Makdonas "Kroplis no Inišmanas".

Izrādes sižetā varoņi dzīvo mazā pamestā Īrijas salā, kur visi cits citu pazīst, mīl un vienlaikus ienīst. Visi nolād savu likteni, visi sapņo par aizbraukšanu, bet ne visi apzinās, kā var izvērsties sapņa piepildīšanās. Kroplim Billijam, salas inteliģentākajam un vienlaikus visnelaimīgākajam iedzīvotājam, rodas iespēja mainīt savu dzīvi. Billijs, kurš dzīvo divu dīvainu tantiņu aprūpē un sapņo noskaidrot savas dzimšanas noslēpumu, dosies uz Sapņu fabriku pakaļ Holivudas režisoriem, kuri vēlas uzņemt filmu par īru zvejniekiem. Izrādes režisors Edvīns Klimanovs. Lomās: Marats Efendijevs, Jurijs Djakonovs vai Vladimirs Petrovs, Kristīne Klimanova, Genādijs Voronovs, Larisa Beilo, Larisa Ščukina, Aivars Pecka, Tatjana Suhinina–Pecka.

Savukārt 15. septembrī pulksten 15 teātris aicina pašus mazākos skatītājus un ģimenes uz muzikālo pirmizrādi "Mazā raganiņa". Mazā raganiņa ļoti gaidīja Valpurģu nakti, taču viņai paziņoja, ka viņa ir vēl par jaunu, lai piedalītos. Viņa saprata, ka jākļūst par labo raganu, un palīdzēja visiem, kam bija nepieciešama palīdzība, bet vai īstas raganas tā dara? Izrādes režisors Aivars Pecka.

Svinot 35. sezonu teātris sekot līdzi "Jorika" sociālo mediju profiliem, kuros teātra kolektīvs atcerēsies teātra pirmsākumus, pastāstīs par mīļākajām izrādēm un dalīsies ar savu stāstu teātrī.

Biļetes uz izrādēm nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!