Foto: Maris Morkans

Pirms pieciem gadiem aktieris un uzņēmējs Juris Žagars kļuva par Dailes teātra vadītāju. Kopš tā laika darbs tur norisinājies ar starptautisku vērienu – poļi, ukraiņi, igauņi, briti, gruzīni, Malkovičs, Hamatova mijiedarbībā ar vietējiem māksliniekiem. Arī pats teātra vadītājs aktiera profesiju nav atstājis novārtā un filmējies gan "Netflix", gan Džordža Klūnija producētos seriālos, gan režisora Jura Kursieša jaunākajā filmā "Cildenie", kas arī zīmīga ar daudznacionālu atvēzienu.

Kā jūs visu paspējat? Jūs vadāt lielu teātri, filmējaties, esat uzņēmējs...

"Žagarkalnā" strādā patstāvīga komanda. Kad ir labas ziemas, tad nopelnām. Tomēr klimata pārmaiņu dēļ, jāsaka, stabili esam, bet gribētos ātrāk attīstīties. Rēķinus varam nomaksāt un tas jau ir labi. Slēpošanas kalns drīzāk ir pašpietiekams hobijs. Tagad man iznāk pieslēgties tikai brīvdienās, kad pats slēpoju un sekoju līdzi, kas notiek.

Teātrī man ir 27 dienu atvaļinājums. Piemēram, lai filmētos filmā "Cildenie", iztērēju to pilnībā. Savukārt seriāla "The Department" dēļ tērēju savu šī gada uzkrāto atvaļinājumu. Šo seriālu pamatā producē Džordža Klūnija un Granta Heslova kompānija un tagad to jau ir iegādājusies "Paramount Pictures", pēdējās sērijas vēl ir procesā, bet pirmās jau sāks rādīt decembrī.

Kā nokļuvāt tik lielā starptautiskā projektā?

Man jau piecus gadus ir savs aģents Londonā. Aģentūra "Simon & How" ir diezgan izvēlīga, piesaistot savus klientus. Skatās CV, kādās filmās esi filmējies, kādas valodas zini. Viņiem trūka tāda tipāža – mana vecuma un izskata vīrietis, kurš var spēlēt trijās valodās: krievu, angļu un vācu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!