Foto: Kadrs no video
Latvijas Kultūras akadēmijas Valmieras teātra aktieru kursa audzēkņi un kursa vadītāji režisori Indra Roga un Mihails Gruzdovs sagatavojuši īpašu video sveicienu, kurā topošie aktieri saka paldies tiem, kuri šobrīd rūpējas par mums visvairāk – mediķiem. Video 8. aprīlī publicēts Valmieras teātra oficiālajā "Facebook" kontā.

Laikā, kad ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts pēc iespējas mazāk apmeklēt publiskas vietas un ievērot sociālo distancēšanos, arī jaunie aktieri neturpina studijas klātienē, bet ir devušies uz savām mājām dažādās Latvijas pilsētas.

Tāpat publikai ārkārtējās situācijas laikā slēgts ir arī pats Valmieras teātris. Pēc ārkārtējās situācijas pagarināšanas līdz 12. maijam teātra "Facebook" profilā publicēts paziņojums, kurā pausta nožēla, ka ar skatītājiem nebūs iespējams tikties tik ātri cik gribētos, tāpat teātris informē, ka pielāgojoties apstākļiem un ievērojot drošības pasākumus, tiek atsākti mēģinājumi:

"Bijām gatavi satikties jau pavisam drīz, bet, lai kā mums gribētos, diemžēl šī atkal redzēšanās klātienē jāatliek uz vēl šobrīd nezināmu laiku, jo veselība un drošība ir pirmajā vietā.

Izrādes, kuras bijām ieplānojuši rādīt aprīlī un maijā, tomēr vēlreiz nāksies pārcelt. Šobrīd nevaram pateikt konkrētus datumus, jo nav iespējams paredzēt, kā attīstīsies situācija, bet strādājam pie tā, lai tiklīdz, kā ierobežojumi tiks atcelti, ar pilnu jaudu varētu atsākt darbu un atdot jums jūsu nopirktās izrādes. Iegādātās biļetes uz pārceltajām izrādēm būs derīgas, bet, ja izrādi jums nebūs iespējams apmeklēt, piedāvāsim līdzvērtīgu Valmieras teātra izrādi.

Pielāgojoties apstākļiem un ievērojot drošības pasākumus, teātrī tiek atsākti mēģinājumi un darbs neapstājas, taču teātra būtība ir enerģijas apmaiņā klātienē, tāpēc virtuāli tam grūti pastāvēt. Tādēļ ar nepacietību gaidām to mirkli, kad varēsim satikties," teikts Valmieras teātra paziņojumā.

Jau ziņots, ka ārkārtējā situācija koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības dēļ tika izziņota no 13. marta līdz 14. aprīlim. Šobrīd ārkārtējā situācija ir pagarināta līdz 12. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!