Foto: LETA

"Latvijas Republikas Kultūras ministrijas preses relīzē un jaunievēlētā Nacionālā teātra valdes locekļa Māra Vītola soctīklos izplatītā informācija par manu un manas komandas (Reinis Suhanovs, Edgars Mākens, Elīna Gediņa) līdzdalību turpmākajā teātra mākslinieciskajā vīzijā ir maldinoša," sociālajā tīklā "Facebook" šodien raksta Latvijas Nacionālā teātra režisors un mākslinieciskais vadītājs Elmārs Seņkovs.

"Delfi" jau informēja, ka vakar, 12. jūnijā, tika paziņoti atklātā konkursa uz Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatu rezultāti, un Kultūras ministrijas (KM) nominācijas komisija starp 14 pretendentiem par spēcīgāko atzinusi kādreizējo izglītības un zinātnes ministru, biedrības "Latvijas Kultūras projekti" direktoru Māri Vītolu. Jaunais teātra direktors amata pienākumus uzsāks pildīt šā gada 24. jūlijā.

"Ar Māri Vītolu līdz šim neesmu ticies," raksta Seņkovs, "un ar jaunā valdes locekļa teātra attīstības vīziju neesmu pazīstams. Mana vārda iekļaušana Māra Vītola soctīklos paustajā mākslinieciskās attīstības vīzijā ar mani nav tikusi saskaņota."

Savā ierakstā Seņkovs izsaka pateicību Jānim Vimbam par Nacionālā teātra vadīšanas laikā paveikto un lūdz KM un Māri Vītolu "atsaukt maldinošos paziņojumus" par savu un savas radošās komandas iesaisti jaunā valdes locekļa Nacionālā teātra mākslinieciskās attīstības vīzijā, "kuras tapšanā neviens no minētajiem nav piedalījies un par kuras turpmāko realizēšanu vienošanās nav notikusi."

Jāpiezīmē, ka pie šī ieraksta “Facebook” komentāru atstājis arī Māris Vītols, kurš uzsver, ka augstu novērtē Elmāra Seņkovalīdzšinējo darbību Nacionālā teātra mākslinieciskā vadītāja amatā. “Esam norunājuši pirmdien darba tikšanos, lai uzsāktu dialogu par Nacionālā teātra māksliniecisko vīziju un profesionālā teātra turpmāko attīstību,” raksta Vītols.

Jau pēc šī ieraksta “Facebook” Elmārs Seņkovs sniedzis komentāru Latvijas Televīzijai: "Atklāti sakot, šo cilvēku mēs redzējām pirmo reizi, iespējams, viņš ir ļoti zinošs un ievērojams cilvēks savā jomā, bet katrā ziņā man nerodas pārliecība šobrīd par viņa kompetenci teātra mākslinieciskajā ziņā."

“Šobrīd sanākusi diezgan muļķīga situācija, jo acīmredzami Kultūras ministrijai liekas, ka mūsu radošā komanda ir kaut kāds gatavs komplekts, kurš tiek piešķirts jaunajam valdes loceklim, kas, manuprāt, ir nepareizi un netaktiski no viņu puses," norāda teātra mākslinieciskais vadītājs.

Jau vēstīts, ka 6. un 7. Saeimas deputāts, kādreizējais Izglītības un zinātnes ministrs Māris Vītols uzvarēja atklātā Kultūras ministrijas rīkotā konkursā 14 pretendentu konkurencē.

Jau ziņots, ka KM īpaši izveidotā komisija šopavasar izvērtēja VSIA "Latvijas Nacionālais teātris" iepriekšējā valdes locekļa Jāņa Vimbas līdzšinējā pilnvaru termiņā, kas ir pieci gadi, paveikto. Tika atzinīgi novērtēta spēja nodrošināt stabilu finanšu situāciju teātrī visā Covid-19 ierobežošanai noteikto drošības pasākumu laikā, kā arī sakārtotie teātra iekšējie, saimnieciskie procesi.

Tomēr, pēc KM iepriekš paustā, lai nodrošinātu atklātu, godīgu un profesionālu valdes locekļu izvēles procesu kultūras nozares kapitālsabiedrībās, komisija lēma uz Nacionālā teātra valdes locekļa amatu izsludināt atklātu konkursu, kurā dalību pieteikt varēja arī tā brīža teātra vadītājs Vimba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!