Foto: Lita Millere

Ar septiņām pirmizrādēm, atsvaidzinošu lietus dušu, Latvijas prezidenta Edgara Rinkēviča klātbūtni un Bērnu un jauniešu teātra institūta apmācību programmas noslēgumu sācies Valmieras vasaras teātra festivāls, "Delfi" informē tā rīkotāji.

Šogad festivāls veltīts ģimenēm, īpaši – bērniem un jauniešiem. Festivāla centrālā tēma ir pieņemšana.

Jau piektdien, 4. augustā, pirmizrādi piedzīvoja vizuāli skanīga, figurāli figūrīga izrāde ar triku elementiem "Figūras", teātra izrāde skolas vecuma jauniešiem "Vairs nevienu", izrāde jeb draugu meklējums vienā daļā "Manas domas grib ar mani parunāt", Edgara Kaufelda režisētā izrāde "Skolotājas", mudžizrāde visai ģimenei "Visi skaitās", Endīnes Bērziņas veidotā koncertizrāde jauniešiem "Es arī te, kas man ir jādara" un brīvlaika izrāde par pamatskolas dzīvi "Briesmīgi priecīgas lietas".

Lai gan festivāls tiek rīkots jau astoto gadu, šogad daudz kas notiek pirmo reizi – bērnu pašu radīts Festivāla centrs kopā ar mākslinieku Andri Eglīti, iestudējums bērniem jau no divu gadu vecuma, kā arī sadarbības ar vairākiem Latvijas teātriem, lai izrādes turpinātos arī pēc festivāla.

Festivāla notikumiem var sekot līdzi mājaslapā valmierasfestivals.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!