Foto: Inese Kalniņa
Zinību dienā, 1. septembrī, ar dziesmām, dejām un iespaidīgu video scenogrāfiju uz Čehova teātra skatuves tika sagaidīts jauniestudējums "Robins Huds", kas tapis Daces Pūces režijā.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris jauno izrādi veltījis kā īpašu dāvanu Zinību dienā skolēniem un viņu vecākiem, ar šo notikumu iedibinot jaunu teātra tradīciju – katru 1. septembri dāvināt jauniestudējumu bērniem un jauniešiem, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Agnese Rozentāle.

Izrādes veidotāji skatītājus ieved Robina Huda laikmetā, stāstot leģendu par to, kā viduslaiku valstībā, kas pazīstama ar saviem biezajiem mežiem, pacietīgajiem iedzīvotājiem un augstajiem nodokļiem, ierodas cēlais laupītājs Robins Huds. Viduslaiku karaļvalsts ainu papildina video scenogrāfija, akrobātikas triki, dejas un dziesmas.

Foto: Inese Kalniņa

Leģenda par Robinu Hudu stāsta par vērtībām, kas ir aktuālas arī šodien – par drosmi, par mīlestību, par labestību, par nepadošanos un par varu kā instrumentu, ko var izmantot gan labiem, gan sliktiem mērķiem, norāda Rozentāle.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka saka: "Vara – tā būs tēma, kas caurvīsies visos mūsu jubilejas gada lielās formas jauniestudējumos līdz 2024. gada maijam, un "Robins Huds" ir cienījami atklājis pieskaršanos šai tēmai."

Izrādē uz skatuves kopā ar Robina Huda lomas atveidotāju Ivanu Streļcovu ir iesaistīti vairāk nekā 30 aktieru, kuri dzied, dejo un cīnās ar zobeniem. Izrādes režisore ir Dace Pūce.

Izrāde ir krievu valodā, skatītājiem zālē tiek nodrošināti titri latviešu un angļu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!