Foto: Publicitātes foto
Kinoteātra "Splendid palace" Lielajā zālē 6. novembrī pulksten 19 ar jaunu muzikāli poētisku izrādi "Daļa no dzīves" uzstāsies krievu aktieris Anatolijs Belijs.

Kā vēsta izrādes veidotāji, šajā vakarā izskanēs Osipa Mandelštama, Borisa Pasternaka un Josifa Brodska dzeja, bet muzikālo pavadījumu spēlēs saksofonists un komponists Arnolds Giskins.

Pasākumā tiks demonstrētas arī mini filmas no Anatolija Belija izglītojošā projekta "Kinopoēzija" – režisora autorlasījuma, kas atklāj metaforu, tēlu, asociāciju un dažādu nozīmju pasauli. Šo projektu Anatolijs Belijs filmēja vairākus gadus. Tas ir veltīts dzejas interpretācijai kino, tā mērķis – izglītot plašu auditoriju.

"Esmu pārliecināts, ka dzeja – tās ir zāles. Jo biežāk tai pievērsīsies, jo dvēsele būs veselāka. Tādēļ šajā vakarā mēs burtiski ieelposim dzeju, sazināsimies poēzijas un mūzikas valodā: klausīsimies dzejoļus, izbaudīsim tos klasisko saksofona improvizāciju pavadībā un pat ieskatīsimies kinopoēzijas pasaulē," saka Anatolijs Belijs.

Gatavošanās viesizrādēm Latvijā notiek vienlaikus ar traģiskiem notikumiem Izraēlā – valstī, uz kuru Anatolijs Belijs pārcēlās pēc tam, kad Ukrainā sākās karš. "Šajā Izraēlai smagajā laikā es joprojām domāju par nākotni. Par gaišu, mierīgu nākotni. Un tā pienāks, es tam ticu. Ar šo ticību es dzīvoju patlaban, un tādēļ mēs neatceļam savus koncertus. Atdosim godu mirušo piemiņai un sērām un turpināsim dzīvot. Un dzeja vienmēr ir palīdzējusi izdzīvot. Skauju visus stipri," atbalstu izsaka Anatolijs Belijs.

Anatolijs Belijs ir krievu teātra un kino aktieris, producents. Trīskārtējs teātra prēmijas "Čaika" laureālts. Spēlējis Čehova Maskavas Dailes teātrī (MHT). Viņa atveidoto lomu vidū: Meistars "Meistarā un Margaritā", Lajevskis "Divkaujā", Kareņins "Sergejā", Katurians "Spilvencilvēkā", Hludovs "Skrējienā". Viens no pretkara monoizrādes "Es esmu šeit" līdzautoriem, kas spēlēta vairāk nekā 50 pilsētās dažādās pasaules valstīs. 2022. gadā pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā nosodīšans pārcēlās uz Izraēlu. Spēlē "Gesher Theatre".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!