Foto: DELFI
"Komercmediji Dziesmu un deju svētku lielkoncertu pārraidi nekad nav skatījusi konteksta ar papildu peļņas gūšanu," šādu viedokli portālam "Delfi" pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) izpilddirektors Ingemārs Vekteris.

Jau vēstīts, ka TV24, TV3 un ReTV rosinājuši Dziesmu un deju svētku lielkoncertus pārraidīt tiešraidē līdz ar Sabiedriskajiem medijiem, paužot, ka tie nedrīkst būt tikai Latvijas Televīzijas (LTV) monopols.

Savukārt LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede publiskā atbildē norādīja, ka prasībai dalīties ar LTV veidoto saturu ar komercmedijiem nav tiesiska pamata un komercmediju vēlme esot gūt no tā papildu peļņu.

Savukārt Vekteris pauž, ka nozares vēlme ir, lai šādos nacionālas nozīmes notikumos mediji būtu vienoti un nodrošinātu pasākumu pārraides visā mediju telpā.

"Bijām arī gatavi paši pilnībā finansēt un izvietot savu PTS tehniku, un nodrošināt tehniski pārraides, taču LTV šim iebilda, jo tas viņuprāt traucēs filmēšanas darbam," stāsta LRA izpilddirektors.

"Šī diskusija aktualizē jautājumu par to, cik sabiedriskais medijs, šajā gadījuma LTV, ir motivēts un spējīgs, lai nodokļu maksātāju apmaksātais saturs nonāk pie pēc iespējas plašākas auditorijas," uzskata Vekteris.

Komentējot TV24, TV3 un ReTV pausto, "Delfi" galvenais redaktors Filips Lastovskis sacīja: "Šādi valsts mēroga, sabiedrību vienojuši pasākumi nedrīkst būt Sabiedriskā medija monopols," saka Lastovskis. Viņš uzsver, ka "Delfi" ir iespēja nodrošināt lielkoncertu tiešraides translāciju gan portāla latviešu, gan krievu valodas versijās. "Jau šogad sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju "Delfi" rādīs deviņas tiešraides no dažādiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem un lielkoncertu pārraidīšana tehniski nesagādātu nekādu problēmu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!