Foto: Publicitātes attēls
"Protams, tā ir kopības sajūta, svētki, ilgstoša darba kulminācija, bet tajā pašā laikā es gaidu, kad tie beigsies, pilnīgi godīgi. Tās ir daudz negulētas stundas, stresi, atbildība," "Delfi TV" Dziesmu un Deju svētku sižetu sērijā atklāj Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jauktā kora "Mediāna" diriģente Aija Dimza.

Sižetā viņa pauž, ka kolektīvu vadītāji būtu pelnījuši papildu valsts apmaksātu atvaļinājumu, jo atalgojums pat daļēji neatsver milzīgo ieguldījumu: "Tā mēs dzīvojam no svētkiem uz svētkiem un visu laiku kaut ko paburkšķam, bet beigās sadodamies rokās un nobirdinām prieka asaras estrādē."

Turklāt pārslodze nav vienīgais sarežģījums, ar kuru jāsaskaras, jāpārvar arī fiziski izaicinājumi. Diriģente stāsta, ka apdegumu dēļ iepriekšējos svētkos nācies vērsties pēc mediķu palīdzības: "Būt uz estrādes ir kā būt uz pannas, ja ir siltās, saulainās dienas, tad pat pie relatīvi zemiem grādiem, kas ir ap 20, uz pašas estrādes ir krietni vairāk. Es pati iepriekšējos svētkos meklēju mediķu palīdzību, man bija vājprātīgi saules apdegumi, karstuma dūriens, saules dūriens, viss kopā, alerģija no saules - pilns komplekts. Nenovēlu nevienam!"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!