"Delfi" kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ierakstā noskatīties XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncertu "Skaņu portreti".

Koncerta programmas kodolu veido latviešu ansambļu mūzikas zelta repertuārs, tai skaitā arī vairāki latviešu komponistu jaundarbi, latviešu tradicionālā mūzika un džezs.

Mūsdienu mūzikas koncerta "Skaņu portreti" koncerta dalībnieki:

vokālie ansambļi "Assembly Singers", "Taka", "Putnu dārzs", "Dancis", Preiļu novada Kultūras centra vīru vokālais ansamblis, "Cantabile", "Anima Corde", "DoReMi" un Varakļānu novada Kultūras centra jauktais vokālais ansamblis;

viesi: Latvijas Kultūras akadēmijas latviešu tradicionālās dziedāšanas grupa "Saucējas", vokālā grupa "Framest" un "Latvian Voices";

instrumentālā grupa: Jānis Ķirsis (taustiņinstrumenti), Rūdolfs Dankfelds (bungas), Jānis Rubiks (bass), Rihards Goba (ģitāra) un Dāvis Jurka (pūšaminstrumenti).

Koncerta mākslinieciskais vadītājs ir Jānis Ķirsis, režisore – Laura Groza, scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, videomākslinieks – -8, gaismu režisors – Oskars Pauliņš un skaņas režisors – Pauls Dāvis Megi.

Tiešraide no koncerta "Skaņu portreti" un videoieraksts pēc tiešraides noslēguma būs skatāmi arī lietotnē LMT Viedtelevīzija un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!