Foto: Steve Sands/New York Newswire/MEGA/Vida Press

Pēc vairākkārtīgas filmēšanas atlikšanas, uzsākts darbs pie jaunas biogrāfiskās filmas par amerikāņu mūzikas leģendu, ģeniālo dziesmu autoru, Nobela prēmijas literatūrā laureātu Bobu Dilanu. Galvenajā lomā filmā būs redzams aktieris Timotijs Šalamē.

Šonedēļ publicēti pirmie foto, kuros aktieris redzams filmēšanas laukumā. Darbs pie filmas, kurai dots nosaukums “A Complete Unknown”, tika uzsākts aizvadītājā nedēļas nogalē. Filma vēstīs par Boba Dilana mūziķa karjeras sākumu 60. gadu Ņujorkā.

Kā vēsta CNN, Timotijs Šalamē apguvis vokālo meistarību un dialekta specifiku, lai pats filmā varētu dziedāt.

Filmā piedalīsies arī aktrise Monika Barbaro, kura būs redzama folkdziedātājas Džoanas Baezas lomā. Aktrise Elle Faninga atveidos Dilana jaunības gadu mīlestību Silviju Ruso, Eduards Nortons būs redzams folkdziedātāja un aktīvista Pīta Sīgera lomā, bet Boids Holbruks spēlēs kantrī mūzikas leģendu Džoniju Kešu.

Šobrīd vēl nav zināms aptuvenais laiks, kad filma varētu nonākt pie skatītājiem.

Iecere par Boba Dilana biogrāfiskās filmas uzņemšanu tika izziņota jau 2020. gadā, tomēr darba uzsākšana vairakkārt tika atlikta. Vispirms – pandēmijas dēļ, bet vēlāk arī Holivudā notikušo kinoaktieru un scenāristu streiku dēļ.
Filmas režisors ir Džeimss Mengolds, kurš ir saņēmis paša Boba Dilana svētību un akceptu, kā arī detalizētus scenārija labojumus.

“Esmu pavadījis dažas burvīgas dienas viņa sabiedrībā, tikai viens pret viens sarunās,” iepriekš medijiem atklājis Mengolds, uzsverot, ka Dilanam ļoti patīk kino.

Tāpat režisors atklāj, ka filma tomēr īsti nebūs Dilana dzīvesstāsts, tās fokusā būs tikai viens leģendārā dziesminieka dzīves posms.

“Tas ir viens laika fragments, agrīnie 60. gadi, 17 gadus vecais jaunietis ar 16 dolāriem kabatā ar autostopiem ierodas Ņujorkā, lai satiktu Vudiju Gatriju (leģendārs amerikāņu dziesminieks un folkmūziķis – aut), kurš tobrīd ir slimnīcā," stāsta režisors.

Bobs Dilans (1941) ir teju mītiska personība 20. gadsimta kultūrā, kura radošais mūžs ilgst jau vairāk nekā sešas desmitgades. Dilanam bijusi liela ietekme uz laikmetīgās folkmūzikas un roka attīstību, kā arī 60. gadu Rietumu jaunatnes kultūru, pilsoņtiesību un pretkara kustību.

Par Dilanu jau iepriekš uzņemtas filmas. 2007. gadā uz lielajiem ekrāniem nonāca režisora Toda Heinesa filma “I’m Not There” (“Es neesmu šeit”), kurā Bobu Dilanu atveidoja seši dažādi aktieri un aktrises. Savukārt 2019. gadā iznāca Martina Skorsēzes koncertfilma “Rolling Thunder Revue”, kurā iemūžināta Dilana 1975. gada turneja ar tādu pašu nosaukumu.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!