Foto: Publicitātes foto

Pašmāju seriāls "Padomju džinsi" ne vien pulcējis skatītājus kinoteātros un pie televīzijas ekrāniem, bet arī izpelnījās atzinīgus kritiķu vērtējumus gan Latvijā, gan ārzemēs, iegūstot vairākus prestižus apbalvojumus. Kļuvis zināms, ka seriāls nupat nominēts arī Seulas Starptautiskajai seriālu balvai (Seoul International Drama Awards), portālu "Delfi" informē seriāla veidotāju pārstāvji.

"Padomju džinsi" nominēts kategorijā "Labākais miniseriāls" (Best Miniseries), kurā uz uzvaru pretendē arī vairāki izklaides industrijas grandu "Netflix" un "Disney" oriģinālseriāli. Kopumā konkursam tika iesniegti 346 darbi no 48 valstīm.

"Ir ļoti liels prieks redzēt, kā ieguldītais darbs nes augļus un "Padomju džinsiem" izdodas izlauzties starptautiskajā arēnā – kā kaut kas, kas mums pašiem ļoti patīk, spēj uzrunāt skatītājus un kino profesionāļus arī citviet pasaulē," stāsta seriāla producente Aija Bērziņa. "Šobrīd mēs jau strādājam pie seriāla otrās sezonas attīstīšanas, un katrs pozitīvais vērtējums dod mums pārliecību, ka šis izaicinājums ir tā vērts."

"Padomju džinsi" jau iepriekš guva vēsturiskus panākumus lielākajā Eiropas seriālu festivālā "Series Mania", kur vairāk nekā 50 pasaules seriālu konkurencē ieguva festivāla skatītāju balvu, savukārt aktieris Kārlis Arnolds Avots saņēma labākā aktiera balvu sekcijā "International Panorama". Tāpat arī seriāls ieguvis 12 nacionālās kinobalvas "Lielais Kristaps" nominācijas un trīs "Lielā Kristapa" balvas, kā arī izvēlēts Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla programmā "Berlīnes seriālu tirgus atlase 2024".

Foto: Publicitātes foto

"Padomju džinsi" ir traģikomisks stāsts par brīvdomātājiem un konformistiem, attiecībām un izvēlēm. Un par biksēm, kas izmainīja pasauli. Seriāla pirmā sezona skatītājus ieved 20. gadsimta 70. gadu izskaņā, kad visā PSRS notiek izvērsta un sīva propaganda pret Rietumu kultūru, bet kādā Latvijas psihiatriskajā slimnīcā sāk darboties nelegāla un veiksmīga pagrīdes džinsu ražotne.

Renārs (Kārlis Arnolds Avots) tirgojas ar kontrabandas precēm un satiek mūža mīlestību, no Somijas atbraukušo režisori Tīnu (Aamu Milonoff). Konflikts ar VDK noved Renāru psihiatriskajā slimnīcā, kur viņš sāk pagrīdes biznesu, ražojot Rietumu džinsu pakaļdarinājumus. Slimnīcas direktors (Andris Keišs) no tā gūst labu peļņu un pretī sola Renāram brīvību. Džinsi kļūst populāri Latvijas jauniešu vidū, bet Renārs – par anonīmu pagrīdes leģendu, kuru meklē VDK. Konflikts starp Renāru un VDK aģentu Māri (Igors Šelegovskis) iziet ārpus jautājuma par džinsiem un krimināllietām – tas kļūst par dzīves filosofiju un ideoloģiju sadursmi, kas kulmināciju piedzīvo seriāla pirmās sezonas noslēgumā.

"Delfi" jau informēja, ka šobrīd top seriāla turpinājums. Visu "Padomju džinsu" pirmo sezonu var redzēt "Go3" televīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!