Foto: AP/Scanpix/LETA

Taps populārās animācijas filmas "Frozen" ("Ledus sirds") trešā daļa, medijiem apstiprinājusi Volta Disneja animācijas studija un jau nosaukusi pirmizrādes laiku.

Kā raksta "Hollywood Reporter", filma pie skatītājiem nonāks 2027. gadā, Pateicības dienas - Ziemassvētku gaidīšanas laikā.

Tāpat Disneja studija apstiprinājusi, ka šis nebūs noslēdzošais stāsts par princesēm Elzu un Annu, un ir gaidāma arī ceturtā "Frozen" daļa.

Animācijas filma "Frozen" ir viens no Disneja studijas pēdējo desmitgažu lielākajiem kases grāvējiem. Tā pirmā daļa, kas iznāca 2013. gada novembra izskaņā, kļuva popkultūras fenomenu, kas studijai atnesa 1,28 miljardu ASV dolāru lielu peļņu, savukārt filmas otrā daļa 2019. gadā – 1,45 miljardus ASV dolāru. Plašāk par "Frozen" pirmo daļu un tās globālajiem panākumiem var izlasīt šeit.

Par "Frozen 3" tapšanu studija jau ziņoja iepriekš un sākotnēji bija plānots, ka filma pirmizrādi piedzīvos 2026. gadā, taču vispirms Covid-19 pandēmijas un vēlāk Holivudas kino industrijas darbinieku streiku dēļ tā tika atlikta.

"Frozen" galvenās varones ir divas māsas, teiksmainas ziemeļu karaļvalsts Arendelas princeses. Elzai, kura pēc vecāku bojāejas kļūst par karalieni, piemīt bīstama spēja emociju uzplūdā sasaldēt jebko, savukārt Anna ir draiskulīgā jaunākā māsiņa. Elzu filmā iedziedājusi un ierunājusi Brodveja zvaigzne Idina Mencela, bet Annu – aktrise Kristena Bela.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!