Foto: Publicitātes foto

Lielās publikas intereses dēļ kinofestivāla "Baltijas pērle" programmā ieplānota vēl viena tikšanās ar holandiešu kinorežisoru Josu Stellingu.

Kā vēsta festivāla rīkotāja Marina Ļipčenko, uz Stellinga jaunākās filmas "Natašas deja" pirmizrādi un pirmo radošo vakaru 26. septembrī visas biļetes ir pārdotas. Papildu režisora tikšanās ar skatītājiem un filmas demonstrēšana notiks sestdien, 28. septembrī.

Kā norāda organizatore, šī ir pēdējā iespēja tikties ar Eiropas kino klasiķi festivālā un noskatīties filmu, ar kuru režisors noslēdz savu kinokarjeru.

Joss Stellings ir viens no nozīmīgākajiem neatkarīgajiem režisoriem pasaules "art house" kino vidē, kurš radījis unikālu stilu, kas veiksmīgi spēj apvienot poēziju, mūziku un glezniecību."Pasaule ir netaisnīga un nežēlīga, tomēr kaut kur dzīvo daiļa meitene, kura brīnišķīgi dejo. Reiz, Dantjē, kad tu viņu sastapsi un iemīlēsi, - viss mainīsies. "Šis slimīgi satraucošais solījums, kuru māte deva bērnībā, ir palīdzējis viņam noturēties pašos skumjākajos dzīves brīžos, līdz beidzot viņš viņu satika, filmas sižetu iezīmē festivāla organizatore.

Filma "Natašas deja" ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts. Cilvēki, kas teju ir zaudējuši cerību uz skaistu un veiksmīgu dzīvi, atrod mierinājumu un prieku saskarsmē vienam ar otru.

Ļipčenko raksta: "Stellinga jaunā filma – izsmalcināta freska, vizuāla poēzija, tieši mērķēta skatītāja sirdī, līdzīgi, kā viss pārējais viņa radošajos darbos - iemieso sevī meditatīvu vēstījumu par mīlestību un vientulību, par cilvēcisku tuvību, dzīves jēgu un absurdumu."

Ar šo filmu 79 gadus vecais režisors atvadās no saviem skatītājiem: "Šī ir mana pēdējā un ļoti personiska filma. Tā ir savīta no emocionālo atmiņu dzīpariem, pārdzīvotiem un noslēptiem atmiņu labirintos. Esmu tajā atkailinājis savas dvēseles vislielākos noslēpumus. Ļoti daudz sapiņķerētu taciņu."

Plašāk par festivāla "Baltijas pērle " programmu un filmām – tā mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!