Foto: Publicitātes attēli

Sākusies biļešu tirdzniecība uz Dokumentālo filmu foruma (Baltic Sea Docs) seansiem, kas kinoteātrī "Splendid Palace" notiks no 3. līdz 8. septembrim, portālu "Delfi" informē foruma rīkotāji. Kinoteātrī izrādīs astoņu dokumentālo filmu programmu, ko papildinās tikšanās ar filmu veidotājiem un saruna par laimes pētniecību. Skolēni, studenti un pensionāri aicināti izņemt brīvbiļetes.

Šogad Dokumentālo filmu forums (Baltic Sea Docs) notiek jau 28. reizi. Programmas filmās gan parādīti dažādi pasaules pēdējo gadu notikumi un sabiedriskie procesi – karš Ukrainā, režīma maiņa Afganistānā, mākslīgā intelekta raisītās pārmaiņas –, gan uzdoti vispārcilvēcīgi jautājumi par laimes būtību un meklējumiem, pēcpadomju sabiedrības vērtībām u. c.

Kā ierasts, skolēni, studenti un pensionāri foruma seansus varēs apmeklēt ar brīvbiļetēm – tās ierobežotā skaitā jau iespējams izņemt kinoteātra "Splendid Palace" kasē.

Lai tiktos ar skatītājiem, Rīgā un Cēsīs viesosies vairāku filmu veidotāji. Režisore Maka Gogaladze (Gruzija), ar kuras filmu "Kopš es sevi atceros" (Ever Since I Knew Myself, 2024) 3. septembrī atklās foruma filmu skati Rīgā, viesosies forumā kopā ar filmas varoni – savu mammu. Uz sarunām ar skatītājiem ieradīsies arī filmas "Balomānija" (Balomania, 2024) režisore Sisele Morela Dargis, kura iefiltrējusies gaisa balonu veidotāju un mednieku pagrīdes grupējumos Brazīlijas favelās, kā arī filmas "Pārtverts" (Intercepted, 2024) producente Polina Trana van Ljē. Filmā Ukrainas kara laika ikdienas ainām pretstatītas Ukrainas specdienestu pārtvertas Krievijas karavīru sarunas ar mājiniekiem.

5. septembrī kinoteātrī Splendid Palace pēc filmas "Laimes aģents" (Agent of Happiness, 2024) seansa notiks sociālantropoloģes Agneses Cimdiņas vadīta saruna par laimi un laimes pētniecību, kurā piedalīsies fiziķis Mārcis Auziņš un kino režisore Ieva Ozoliņa.

Visas filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā. Plašāka informācija par filmu programmu pieejama Dokumentālo filmu foruma mājaslapā.

Filmas šogad izrādīs arī Kultūras namā "Wiktorija" Liepājā, kinoteātrī "Auseklis" Talsos, koncertzāles GORS kinoteātrī Rēzeknē un koncertzāles "Cēsis" kinoteātrī Cēsīs. Trīs filmas, kas iepriekš prezentētas Dokumentālo filmu foruma profesionālajā sadaļā, no 3. līdz 8. septembrim bez maksas būs skatāmas visā Latvijas teritorijā tiešsaistē Nacionālā Kino centra platformā filmas.lv.

Baltic Sea Docs rīko Nacionālais Kino centrs, atbalsta Radošā Eiropa MEDIA programma, Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Cēsu novada pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!