Foto: Publicitātes foto

Latviešu režisora Ginta Zilbaloža animācijas filma "Straume" izpelnījusies īpašu žūrijas atzinību 2024. gada Melburnas Starptautiskajā kino festivālā (MIFF), iegūstot "Bright Horizons Special Jury Award" un 15 000 Austrālija dolāru naudas balvu, portālu "Delfi" informē filmas pārstāvji.

"Bright Horizons" žūrija izteica īpašu atzinību filmai "Straume", norādot, ka tā atstājusi dziļu iespaidu uz žūrijas locekļiem. Ar savu izsmalcinātību, empātiju un universālo vēstījumu filma spējot aizkustināt skatītājus visā pasaulē, atstājot paliekošu nospiedumu gan kino industrijā, gan sabiedrībā.

MIFF ir viens no Austrālijas nozīmīgākajiem kino notikumiem, kurā tiek izrādītas vairāk nekā 280 filmas no visas pasaules. Festivāla laikā tiek godināti ne tikai pieredzējuši kino mākslinieki, bet arī jauni un talantīgi režisori, kuri savos darbos pārkāpj robežas un iepazīstina skatītājus ar jauniem kino formātiem un stāstījuma veidiem.

Ginta Zilbaloža animācijas filma "Straume" ir pēdējo laiku lielākā Latvijas kino starptautiskā sensācija – filma tika demonstrēta prestižā Kannu kinofestivāla konkursa programmā "Īpašais skatiens" kā vienīgā animācijas filma, Ansī animācijas filmu festivālā tā ieguvusi četras balvas, to skaitā žūrijas un skatītāju balvu. Filma guvusi ārzemju preses, izplatītāju un skatītāju uzmanību un, sākot no šī rudens, to demonstrēs kinoteātros daudzviet pasaulē, tai skaitā ASV, Kanādā, Vācijā, Spānijā, Itālijā, Dienvidkorejā, Japānā, Austrālijā un citviet.

Foto: Publicitātes attēli

Latvijas kino ekspertu komisija vienbalsīgi lēmusi arī izvirzīt filmu kā Latvijas oficiālo pieteikumu ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" kategorijā "Labākā starptautiskā filma".

Filmas "Straume" pirmizrāde Latvijā notiks 28. augustā kinoteātrī "Splendid Palace". Citos kinoteātros Latvijā filmu sāks demonstrēt no 29. augusta. Biļetes pieejamas kinoteātru kasēs un internetā.

Filmas "Straume" radošajā komandā ir režisors, producents, scenārists un mākslinieks Gints Zilbalodis, producents un scenārija līdzautors Matīss Kaža, producenti Rons Diānss un Gregorijs Zalkmans, skaņu režisors Gurvals Koiks-Gallass, galvenais animators Leo Silī-Pelisjē, mūzikas autori Gints Zilbalodis un Rihards Zaļupe, vizuālo efektu mākslinieki Konstantīns Višņevskis un Mārtiņš Upītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!