Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Pirmdien, 9. septembrī, Tallinas kvartālā pirmizrādi piedzīvoja Alises Zariņas un Lienes Lindes daudzsēriju filma "Asistente", pulcējot gan radošo komandu, gan arī draugus un atbalstītājus.

"Asistente" ir noslēdzošā no četrām daudzsēriju mākslas filmām, kas Latvijā tapušas ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu. Seriāls uzņemts sadarbībā ar "Tet". "Asistente" no 12. septembra tiks izrādīta kinoteātros, bet no 26. septembra būs pieejama "Tet TV+" abonementiem.

Pirmizrādes seansu apmeklēja abas režisores, kā arī galvenās lomas atveidotāja, Latvijas Nacionālā teātra aktrise Elizabete Lielmane. Uz svinīgo pasākumu bija ieradusies arī aktrises Baiba Broka, Silvija Bitere, Evelīna Priede, Inga Tropa, aktieri Gerds Lapoška, Kaspars Gods, Matīss Budovskis un daudzi citi. Pirmizrādē uzrunas teica filmas producents Guntis Trekteris, Latvijas Nacionalā kino centra vadītāja Dita Rietuma, kā arī atbalstītāji un filmas veidotājas.

Daudzsēriju filma "Asistente" vēsta par jaunu sievieti vārdā Laila jeb Lulū, kas nomaina iesākto karjeru nekustamo īpašumu firmā pret sociālo darbu nevalstiskajā organizācijā, lai palīdzētu cilvēkiem un padarītu pasauli labāku. Realitātē tas izrādās grūtāk, nekā viņa gaidīja – ne visi grib, lai viņiem palīdz, sociālu problēmu risināšana nenotiek ātri un mainīt sistēmu ir sarežģīti. Paralēli Lulū piedzīvo attiecību krīzi ar draugu un pārvācas uz dzīvi pie mammas un sarkastiskās omītes, ar kurām nākas meklēt kopīgu valodu dažādo uzskatu dēļ. "Asistente" ir komiska drāma, kurā vieglā un cilvēciskā veidā tiek runāts gan par sāpīgām un grūti risināmām sabiedrības problēmām, gan ģimenes attiecību izaicinājumiem, raksta filmas veidotāji.

Filmas radošā komanda – scenārija autores Anete Konste, Alise Zariņa, Liene Linde, režisores Alise Zariņa, Liene Linde, operators Ivo Skanstiņš, māksliniece Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece Katrīna Liepa, grima māksliniece Ksenija Halčenko, montāžas režisore Dita Virga, komponists Artūrs Liepiņš, skaņu režisori Kārlis Zvejnieks, Jānis Eglītis, producents Guntis Trekteris, studija "Ego Media".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!