Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Aktieris, mūziķis un režisors Džonijs Deps šī gada oktobrī Itālijā saņems Romas kinofestivāla balvu par mūža ieguldījumu, vēsta ārvalstu mediji.

Romas kinofestivāla programmā tiks izrādīta arī Depa režisētā jaunā filma "Modi – Three Days on the Wing of Madness" par itāļu mākslinieku Amedeo Modiljani (1884-1920). Galveno lomu filmā spēlēs itāļu aktieris Rikardo Skamarčo. Vienā no otrā plāna lomām būs redzams arī kino leģenda Als Pačino. Filma vēstīs par slavenā mākslinieka trauksmainās dzīves 72 stundām 1916. gadā, Pirmā pasaules kara laika Parīzē. Filma pasaules pirmizrādi piedzīvos jau 24. septembrī Sansebastjanas filmu festivalā Spānijā, bet kinoteātros nonāks decembrī

Pagodinošā balva Romas kinofestivālā ir pirmā vērā ņemamā godalga, ko aktieris saņem pēc 2022. gadā notikušās sešas nedēļas ilgās tiesāšanās ar bijušo sievu Amberu Hērdu, kura viņu apsūdzēja vardarbībā. Toreiz Virdžīnijas tiesas zvērinātie lēma, ka Deps un Hērda viens otram cēluši neslavu, vienlaikus nospriežot, ka Depam naudas izteiksmē pienākas ievērojami lielāka kompensācija. Kamēr Holivudā Deps vēl nav atguvis kādreizējo karjeras spozmi un to joprojām ietekmē tiesas prāvas radītā negatīvā publicitāte, aktieris un režisors atradis veidus kā sevi apliecināt Eiropas kino industrijā. 2023. gadā viņš atgriezās starmešu gaismā uz Kannu sarkanā paklāja, jo viens no prestižākajiem kinofestivāliem pasaulē tika atklāts ar franču filmu "Jeanne du Barry" ("Žanna Dibari. Karaļa favorīte"), kurā Deps atveidoja Francijas karali Luiju XV.

Kā vēsta "The Hollywood Reporter", Romas kinofestivāls šogad notiks no 16. līdz 27. oktobrim. Tā viesu vidū būs arī aktieris Vigo Mortensens un režisors Frānsiss Fords Kopola, kuri abi saņems festivāla īpašās balvas, kā arī prezentēs savus jaunākos kinodarbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!