Foto: Vida Press

Pēc pasaules pirmizrādes Venēcijas kinofestivālā sociālajos medijos un "Youtube" publicēts pirmais jaunās filmas "Maria" treileris. Filma vēsta par pasaulslaveno soprānu, 20. gadsimta ietekmīgāko operdziedātāju Mariju Kallasu. Leģendāro mākslinieci filmā atveido Holivudas aktrise Andželīna Džolija.

Čīliešu režisors Pablo Larains (Pablo Larraín) jau iepriekš veidojis biogrāfiskas filmas par slavenām un ietekmīgām sievietēm – "Jackie" ("Džekija", 2016) par Žaklīnu Kenediju un "Spencer" ("Spensere", 2021) par Velsas princesi Diānu. Režisors noslēdz šo sieviešu filmu triloģiju ar Amerikā dzimušā grieķu soprāna, operas dīvas Marijas Kallasas (1923-1977) trauksmainā dzīvesstāsta pēdējiem gadiem, kad viņa apmetas Parīzē pēc spožas un vētrainas dzīves publikas acu priekšā.

Liela daļa filmas uzņemta Budapeštā 2023. gada oktobrī, tāpat atsevišķas ainas filmētas Grieķijā un Parīze, kā arī Milānas opernamā "La Scala".

Lai sagatavotos nozīmīgajai lomai, Andželīna Džolija septiņus mēnešus mācījās operdziedāšanas tehniku. Tiesa, viņa filmā pati nedzied. Jaunajā kinolentē 95% gadījumu izmantoti Kallasas oriģinālie ieraksti, bet Džolija sinhroni kustina tiem līdzi lūpas. Vienīgais brīdis filmā, kad skan aktrises īstā balss, ir kinolentes fināls.

Kā raksta "Hollywood Reporter", filmas tapšanā nav izmantota neviena jauna kažokāda – tādu bija daudz Kallasas garderobē. Džolijas kostīmi veidoti, balstoties uz slavenās operdziedātājas tērpu modeļiem. Tomēr filmas vajadzībām tērpi tapuši, konsultējoties ar PETA un citiem dzīvnieku tiesību aizstāvjiem. Filmā izmantotas kažokādas no vintāžas apģērbu kolekcijas, kas pieder tērpu māksliniekam Masimo Kantini Parrini.

Filma "Maria" no 27. novembra tiks izrādīta atsevišķos kinoteātros ASV, bet no 11. decembra būs skatāma straumēšanas platformā "Netflix".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!