Foto: Publicitātes foto

Latviešu seriāls "Padomju džinsi" ir viens no kino darbiem, ko ar izplatītāja "Beta Films" starpniecību iegādājušies vairāki jomas lielie spēlētāji – straumēšanas servisi un televīzijas, kuru saturs ir pieejams daudzās pasaules valstīs. Starp pircējiem ir gan HBO, gan "Arte", gan arī "Walter Presents", raksta kino nozares medijs "Variety".

Kopumā "Beta Films" noslēdzis vairākus darījumus par sešiem Centrālās un Austrumeiropas seriāliem, ar latviešu "Padomju džinsiem" un serbu "Operation Sabre" kā vadošajiem darbiem piedāvājumā. Kā raksta "Variety", Centrālā un Austrumeiropa kino jomā ir strauji transformējusies par pievilcīgu reģionu lielajiem televīzijas kanāliem un straumēšanas servisiem, kas ir "izslāpuši pēc kultūras ziņā specifiskiem stāstiem ar globālu potenciālu".

Kā norāda medijs, seriāls "Padomju džinsi", kas starptautiskā tirgū tiek piedāvāts ar nosaukumu "Soviet Jeans", būs skatāms vairāk nekā 20 teritorijās – "Walter Presents" daudzsēriju filmu rādīs Ziemeļamerikā, Lielbritānijā un Īrijā, HBO to iegādājies, lai rādītu Centralās un Austrumeiropas valstīs, "Arte" – Vācija un Francijā, bet "Filmin" – Spānijā un Portugālē.

"Variety" arī atgādina, ka traģikomiskais stāsts par dumpinieku, kurš uzsāk nelegālu džinsu šūšanas rūpalu psihiatriskajā klīnikā, jau saņēmis vairākas nozares balvas – sākot no publikas simpātiju godalgas Eiropas lielākajā seriālu festivālā "Series Mania" līdz par vairākām Latvijas Nacionālajām kino balvām "Lielais Kristaps".

Jau vēstīts, ka režisoru Staņislava Tokalova un Jura Kursieša veidotā daudzsēriju filma "Padomju džinsi" pirmizrādi piedzīvoja šī gada pavasarī. Seriālā galvenās lomas atveido latviešu aktieri Kārlis Arnolds Avots un Igors Šelegovskis, kā arī somu aktrise Āmu Milnofa. Producente Aija Bērziņa, studija "Tasse Film".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!