Foto: Kadrs no filmas "Tesa Man"

Režisora Uģa Oltes "Tesa Man" šogad izraudzīta par filmu, ar ko atklās Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF). Atklāšanas seanss notiks 17. oktobrī kinoteātrī "Splendid Palace". Uzreiz pēc festivāla tā nonāks kinoteātru repertuārā.

"Tesa Man" ir poētiskā mūzikas filma. Tā smagās mūzikas trio "Tesa" skaņdarbu ritmos un hipnotiskās Vidzemes ainavās atsedz mākslas un dabas maģisko mijiedarbību un ļauj pieredzēt pasaules animisko garu, tā filmu piesaka tās veidotāji.

"Pusaudža gados pavadīju neskaitāmus vakarus, spēlējot mūziku ar draugiem. Mūzika man joprojām šķiet vismaģiskākā no mākslām (lai gan kino ir visaizraujošākā). Toreiz sapratu, ka spēlēšana grupā ir ne tikai visspēcīgākā neverbālās komunikācijas forma, bet arī rituāls, kurā dzimst kaut kas tāds, ko viens cilvēks radīt nespēj. Filmā "Tesa Man" vēlējos iemiesot šo sajūtu. Uzgleznot uz ekrāna šo spēku, kas virmo gaisā, kad cilvēki kaut ko dara kopā," stāsta Uģis Olte.

Foto: Kadrs no filmas "Tesa Man"

"Šādam alķīmiskam eksperimentam Latvijā nav spēcīgāku sastāvdaļu par grupas "Tesa" mūziku un Andra Eglīša iztēles skartu Vidzemes ainavu. Pievienojot tam vēl bariņu talantīgu cilvēku, kas šo reakciju spēj ierakstīt un nofilmēt, un nedaudz tukšuma, kur izpausties nejaušībai," savu jaunāko filmu komentē režisors un scenārija autors.

"Grūti iztēloties labāku kombināciju Riga IFF atklāšanas notikumam kā šo elpu aizraujošo mūzikas un dabas savienojumu kino mākslas darbā, kas svinēs savu pasaules pirmizrādi, ievibrējot Rīgas senākā kinoteātra "Splendid Palace" greznās telpas. Neparastajā mūzikas filmā satikusies izcila operatoru, mākslinieku un mūziķu komanda, kas ļāvusies aizrautīga režisora pārliecinošai vīzijai. Tā būs festivāla vienpadsmitās sezonas spilgta un spēcīga ieskandināšana."

Jau vēstīts, ka Riga IFF norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim. Plašāk par programmu un seansiem – Rīga IFF mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!