"Gladiator" seko vēsturisko kinofilmu "Ben-Hur" un "Spartacus" pēdās, taču harizmātiskais ģenerālis Maksimuss (Rasels Krovs), režisora Ridlija Skota radītajā milzu arēnā, neraugoties uz bruņu ietērpu, drīzāk ir līdzinieks Toma Henksa kapteinim Milleram filmā "Saving Private Ryan". Viņi abi ir vīri, kas apstākļu spiesti spēj paveikt neiedomājamas lietas, taču drīzāk vēlētos doties mājās, nevis ņemt rokās ieroci.
Jau pirmajās filmas minūtēs "Gladiator" aizrauj skatītāju ar cīņas skatiem. Kārtojot Romas leģiona kareivjus cīņai pret barbaru ordām, parādās arī Maksimus, un drīz vien ekrānu piepilda liesmojošas bultas, krītoši zirgi un nāvējošas divcīņas.

Izcīnītās uzvaras priecē imperatoru Marku Aurēliju (Ričards Hariss), kas Maksimusu mīl vairāk nekā savu miesīgo, bet vājo dēlu Komodusu (Žoakīns Fīnikss), vai meitu Lusillu (Konija Nīlsena). Jau mirstot, imperators vēlas, lai spāniešu izcelsmes Maksimuss stātos viņa vietā, tādējādi nogludinot ceļu republikas tapšanai. Ar tēva plāniem nav apmierināts Komoduss, kas pamanās nogalināt gandrīz katru, ko Maksimus mīl.

Arī Maksimusu mēģina nogalināt, taču viņš izglābjas, lai ievainots arī nokļūst vergu tirgotāju rokās, un tiek pārdots gladiatoru tirgotājam Proksimo (Olivers Rīds), kas sola gandrīz drošu nāvi.

Maksimuss atgriežas Romā un cīņās Kolizejā jaunā imperatora Komodusa acu priekšā kļūst par uzvarām bagātāko gladiatoru, un filmas noslēgumu veido viņa cīņa ar seno pretinieku. Noslēguma ainās redzamas arī senās Romas masu skati Kolizejā, kuru tapšanā izmantotas datorgrafikas iespējas. Maksimuss attēlots kā vīrs, kas par visu vairāk vēlas atgriezties mājās, un tas, vai viņam tas izdodas, vairs pat nav būtiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!