Foto: Publicitātes foto

Režisors Džeimss Kamerons 2013. gada nogalē plāno uzsākt darbu pie divām nākamajām filmas "Avatars" daļām. Savus nākotnes plānus Kamerons atklājis Pītera Džeksona filmas "Hobits. Negaidītais ceļojums" pirmizrādē Velingtonā, Jaunzēlandē.

Režisors cer, ka jau gatavi scenāriji būs uz viņa galda nākamā gada februārī.

Jau iepriekš Kamerons bija solījis, ka filmai "Avatars" būs divi turpinājumi, tāpāt izskanējušas baumas, ka režisors iecerējis arī ceturto filmu, kas gan būs nevis turpinājums, bet stāsts par notikumiem pirms pirmās filmas darbības laika.

Džeimsa Kamerona pirmais "Avatars" pirmizrādi piedzīvoja 2009. gada decembrī, piedzīvojot grandiozus komerciālus panākumus. Filmas budžets bija 237 miljoni ASV dolāru, bet tās ieņēmumi sasnieguši gandrīz trīs miljardus dolāru. "Avatars" joprojāms ir visu laiku skatītāko filmu topa virsotnē, starp skatītākajām kinolentēm pasaulē ir vēl viena Kamerona filma – melodrāma "Titāniks"

"Avatars" saņēmusi virkni dažādu balvu, tai skaitā arī "Zelta globusu" par gada labāko filmu, taču "Oskara" balvas ceremonijā Kameronam ar savu filmu nācās piekāpties savai bijušajai sievai Ketrīnai Bigelovai, kura saņēma galveno "Oskaru" par savu Irākas kara drāmu "Sapieris" ("The Hurt Locker").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!